Влада Рівненщини обіцяє «відбілювати» нелегальні АЗС, «як кротів»

1699 0

Ми у соцмережах:

Влада Рівненщини обіцяє «відбілювати» нелегальні АЗС, «як кротів»

Про це повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час свого виступу на сесії.

За його словами, закриття нелегальних заправок поповнило обласний бюджет на 205 мільйонів гривень. Нагадаємо, що детінізація нелегальних АЗС – одне із ключових завдань, яке поставив перед Ковалем президент Володимир Зеленський.

На сесії лідер фракції «ЄС» у Рівненській облраді Олександр Дехтярчук звернув увагу Віталія Коваля на те, що нелегальні заправки легалізовані лише частково. Вони отримали лише ліцензію, але й досі не реєструють працівників, не мають відводу землі та не дотримуються екологічних норм.

«Це така собі легалізація нелегального бізнесу на Рівненщині. Якщо ви почали цю роботу, то прохання її завершити. Всі легалізовані АЗС мають дотримуватися трудових, протипожежних і санітарних норм чинного законодавства», - зазначає Олександр Дехтярчук.


Голова ОДА відповів, що легалізацію продовжуватимуть, але для цього потрібна допомога депутатів:

«Найбільші наші соратники сьогодні – це голови ОТГ, які зрозуміли, що маленька АЗС дає близько 1,2 мільйона гривень податків для громади на рік. Ми продовжимо легалізацію, бо в цьому першочергово зацікавлені громади. Дійсно, відбілювання нелегальних АЗС – це складний процес. Це схоже на чорного крота. Коли ти його витягуєш на світло він спершу сліпне і стає сірим».

Тому «відбілювання» нелегального бізнесу має бути поступовим.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також