Рівненські дорожники власних доріг не мають, тільки хати

3384 1

Ми у соцмережах:

Заступники начальника САД Микола Яворський, Микола Козачок та Валентин Сухой

На рівненські дороги не скаржаться тільки ліниві. Та й, погодьтеся, є за що критикувати дорожників і зі Служби автомобільних доріг, яка відповідає за головні траси області, і з Рівненського ШЕУ, що утримує дороги Рівного. Рік у рік поганий стан асфальту вони пояснюють одним — нестачею грошей. Попри те, що галузь «бідна», сказати те ж саме про її керівників, судячи з їхніх офіційних декларацій, не можна.

Ми уже писали про статки керівника Служби автомобільних доріг у Рівненській області Петра Удовиченка, який має шість будинків у Карпатах.

У його заступників - значно скромніше. Микола Яворський у 2016 році став власником будинку на 119 кв. м у Крилові Дубенського району, має також з дружиною Марією у власності півквартири площею 66 кв. м, у Рівному. Окрім того, у пана Яворського є п’ять земельних ділянок у Крилові (три у співвласності): на 2,1 га, 22, 25, 25 та 37 соток. Їздить пан Яворський на автомобілі «Opel Astra», 2008 року випуску. Торік заступник отримував у середньому 20,6 тис. грн зарплати та 6,8 тис. грн. пенсії на місяць. Дружина Марія — тільки пенсію. Готівки та рахунків у банку родина, відповідно до декларації, не має.

Заступник з експлуатаційного утримання доріг Микола Козачок задекларував, що має будинок на 82 «квадрати», гараж та 13 соток землі у селі Богдашів Здолбунівського району, півтора гектара землі у Кунині цього ж району, а також гараж на 19 кв. м у Рівному, придбаний торік. Дружина пана Козачка Тетяна минулого року стала власницею квартири в обласному центрі площею 69 кв. м. Є у Миколи Козачка 12-річний «Volkswagen Transporter», семирічний трактор Т-25А та трирічний причіп «ТА-НО». Торік п.Козачок отримував приблизно 19 тис. грн. щомісяця зарплати. Його дружина — тільки соціальну допомогу при народженні дитини.

Валентин Сухой, заступник з фінансово-економічних питань, відповідно до його декларації, майна не має. Його дружина Наталія у 2016 році стала співвласницею квартири у Рівному площею 67 кв. м та житлового будинку у селі Верба Дубенського району, площею 74 кв. м. Живе ж родина у Рівному у квартирі площею 91 кв. м, яка належить Неонілі Сухій (найімовірніше, матері пана Сухого). Автомобілів заступник не задекларував, як і готівки. Зазначив тільки, що торік лише він приносив дохід родині — по 18 тис. грн. щомісяця.

Заступник з питань будівництва Михайло Федорук, який також є власником товариства «Хліб Трансбуд», торік взяв 455 тис. грн. кредиту. Є у пана Федорука дві квартири: на 20 «квадратів» у Дубні, на 44 кв. м у Рівному, а ще — чотирирічна «Skoda SuperB». Дочка Уляна у 2015 році стала власницею 10 соток землі у Рівному. Торік пан Федорук отримав 120 тис. грн. за проданий будинок у Рівному, площею 123 кв. м та 212,3 тис. грн. зарплати (17,7 тис. грн. на місяць).

Керівництво «Рівнеоблавтодору», який отримує десятки мільйонів гривень щороку на ямкові ремонти доріг області, свої статки не декларує. Натомість керівник комунального Рівненського ШЕУ, яке утримує дороги Рівного, електронну декларацію подав. Віктор Климук, відповідно до поданих даних, має у Рівному чотири сотки землі, будинок на 153 кв. м та користується гаражем на 50 «квадратів», а також орендує сотку землі, що у комунальній власності міста. З автомобілів — 23-річний бус «Merсedes-Benz 508d», 22-річний мікроавтобус «Merсedes-Benz 611D» і 25-річний причіп. Дружина Інна, працівниця комунального «Міськсвітла», є власницею 10 соток землі у Новій Українці Рівненського району та квартири на 54 «квадрати» у Рівному.

Віктор Климук

Торік Віктор Климук на посаді начальника ШЕУ заробив 321,6 тис. грн. (26,8 тис. грн. на місяць), ще отримав 15 тис. грн. як голова житлово-будівельного кооперативу «Перлина Рівного», що неподалік «Бурштину України». Про цей масив ми свого часу писали: міська влада виділила земельні ділянки біля вулиці Київської для комунальників міста. Першопочатково ділянки «дісталися» дрібним комунальним працівникам, а потім, як було очікувано, перейшли у власність тих, хто «мав гроші будуватися».

Дружина пана Климука, додамо, отримала за рік 93,8 тис. грн. зарплати у «Міськсвітлі», а син Микола, який з батьком працює у ШЕУ, мав 14 тис. грн. зарплати та стільки ж стипендії у НУВГП. Родина тримає 160 тис. грн., 7,5 тис. доларів та 4,4 тис. євро готівки та 75 тис. грн. у банку.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також