Власники мобільних кав’ярень Рівного пишуть для себе «конституцію» (ФОТО)

3588 0

Ми у соцмережах:

Власники мобільних кав’ярень Рівного пишуть для себе «конституцію» (ФОТО)

У Рівному зібралися власники мобільних кав’ярень, щоб разом із владою написати проект рішення та положення про легалізацію свого бізнесу.

 Адже до цього бувало, що патрульна поліція їх штрафувала, бо вагончики з кавою паркуватися на тротуарі, а це - незаконно. Найбільш резонансним був випадок, коли міський голова Володимир Хомко особисто розганяв вагончики біля обласного краєзнавчого музею. Однак із того моменту їх тільки побільшало. Окрім кави, тепер там продають швидку їжу та піцу на дровах.

Не дивлячись на свою поширеність в Рівному, всі мобільні кав’ярні перебувають поза законом. Тому влада вирішила навести лад у цій сфері та уже самостійно написала положення та розробила договір, як вони мають працювати. Більше того, місто хоче мати якийсь зиск для бюджету із дрібної торгівлі.

Розуміючи, що їм уже немає куди діватися, малі підприємці почали писати свій альтернативний проект рішення, який би задовольнив усіх. Своєрідну «конституцію» для себе, по якій вони будуть далі працювати. Курують увесь процес заступник міського голови Віталій Герман та радник Дмитро Котляров.

Уже вирішено, що нові правила розміщення вагончиків та велосипедів, із яких торгуватимуть кавою та швидкою їжею, будуть писатися за трьома базовими принципами:

- правила будуть прозорі для всіх;
- бізнес буде соціально відповідальний;
- усі мобільні кав’ярні мають розміщуватися так, щоб не нести шкоди для інших. Наприклад, електричні проводи не можуть звисати із фургончика з кавою так, щоб перехожі могли до них доторкнутись рукою.

За певний період часу бізнесмени розроблять положення та подадуть його на затвердження міської влади та Антимонопольного комітету. На сам кінець всі точки торгівлі будуть розміщені на спеціальній карті, а можливість взяти їх в оренду виставлятиметься на «Prozzoro». Усе роблять так, щоб був найменший вплив чиновників на ці процеси, а це, в свою чергу, відкидає будь-яку корупційну складову.

Як уточнив заступник міського голови Рівного Віталій Герман, попередньо базова стартова ціна оренди одного місця становитиме від 400 до 500 гривень в місяць. Однак варто зважати, що це стартова ціна, а вартість ще може вирости на торгах у «Prozzoro».

Додамо, що йдеться лише про мобільні засоби для торгівлі. До них не відносяться кіоски.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також