Влило дощу, як за півроку

1530 0

Ми у соцмережах:

Влило дощу, як за півроку

Потоки води, грязюки та каміння так зруйнували у двох місцях дороги, які ведуть до села Онишківці Дубенського району, що проїзд цими ділянками тимчасово закритий. Поки дорогу не відновлять, об’їхати ці місця можна хіба грунтовкою через поле. Зараз неможливо сказати, скільки триватиме ремонт, обсяг робіт великий. У нашій області такого розмиву не було уже давно.

У ніч на 28 квітня тут випала піврічна норма опадів. Потужні селеві потоки зруйнували ділянки двох доріг у Дубенському районі, на під’їзді до села Онишківці. У цьому селі розташований скит Святої Анни та джерело. Потоки були такої сили, що повиривали з-під дороги чималі шматки дренажних труб. Поверхня дороги тріснула, перекосилася й ніби зсунулася, місцями оголивши шар старої бруківки.

На місце виїхали працівники районної філії автодору, Служби автомобільних доріг області та облавтодору. Перед зсувом поставили знаки про об’їзд, який проліг просто через поле. Після сильного дощу у полі багнюка, але кращого варіанту поки немає. Оглянули пошкодження, щоб оцінити масштаб робіт, кількість необхідних матеріалів і техніки, та й поїхали геть. Ремонтувати в дощ немає сенсу, тож відновлювальні роботи почнуть тоді, коли припиняться сильні опади й хоч трохи підсохне земля.

Наступної доби уночі вітром повалило дерева на дорогу Дубно-Луцьк, яка проходить через Демидівку та Хрінники. Дубенським шляховикам та працівникам облавтодору, які мають цілодобові чергування хіба узимку, коли треба розчищати дороги від снігу, знову довелося їхати й розпилювати та прибирати з дороги дерева.

- Повалені на дорогу дерева - не така вже й рідкість для нас, а от розмивання і зсув дороги – то уперше за останні роки, - каже помічник директора «Рівнеоблавтодору» Дмитро Леонтіюк. – Роботи біля Онишківців насправді багато, навіть не можу сказати, на скільки часу - чи на кілька днів, чи на тиждень, чи більше. Спочатку потрібно вивчити стан грунтів, а потім, якщо дозволятиме погода, починати відновлення дороги. Гадаю, почнемо не раніше 2 травня.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також