Мешканці двох будинків на Соборній у Рівному роками просять у міської влади одного — каналізації

1894 1

Ми у соцмережах:

Соборна, 414а. Фото - з Google.Maps

П’ятиповерхові будинки №414 та №414-А на вулиці Соборній розташовані у гарному місці: недалеко від зупинки транспорту та навпроти парку «Хімік». Проте жити у них останніми роками — не найбільша приємність. Будинки — у низині, тож до них під час кожної зливи звідусіль стікається вода, й останніми роками вона потрапляє вже не у каналізацію, а у підвали багатоповерхівок.

Юрій Ревякін — один зі старожилів будинку №414-А. З дружиною Юлею чоловік мешкає на першому поверсі і роками бореться з міською владою «переписками».

Навіть влітку ми змушені вмикати обігрівач, бо у квартирі страшенно вогко, — нарікає пан Ревякін. — Наші будинки вже десь років 30 підтоплює — і міська влада не реагує на наші звернення. А у підвалах стоїть вода, фундамент починає тріщати. Так скоро і будинок розсиплеться. Колись від дороги до будинку йшла відкрита дощова каналізація, яка впадала у закритий колектор, що виходив на вулицю Білу. Проте ще десь у 90-х на колекторі збудували стоянку — і каналізація засипалася. Тепер вода не проходить, а стікається до будинків, у комунікаційні колодязі. Наша теплотраса у воді стоїть. А ми мерзнемо у будинках, бо теплоносій обігріває не квартири, а воду. Ми зверталися і до покійного Чайки, і до Хомка. Обоє обіцяли — і нічого не зробили.

Проект на перекладання каналізації уже є, зазначає міський депутат Олександр Нестерук, до чийого округу входять згадані будинки на Соборній. Проте грошей на роботу не виділяють.

— Мені шкода людей, я ж з ними щодня бачуся, бо живу неподалік, але попри всі прохання і хоча міський голова сам приїздив і бачив проблему, грошей на каналізацію не виділяють, — зазначає депутат. — У червні буде перевиконання міського бюджету, то проситиму гроші ще раз. Можливо, переконаю бюджетну комісію. Відповідно до проекту, на каналізацію і благоустрій території потрібно 2,6 млн грн.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також