Вмістить 50 авто: біля найбільшого кладовища Рівного буде парковка

655 0

Ми у соцмережах:

Вмістить 50 авто: біля найбільшого кладовища Рівного буде парковка

Тисячі рівнян за місяць поїдуть до міських цвинтарів, щоб пом’янути покійних під час Провідної неділі, адже для православних християн Великдень цього року припадає на 5 травня. Найбільше відвідувачів очікують на «Новому», його площа з роками розрослася до понад 60 гектарів, і нові могили там з’являються щодня. Нещодавно поблизу кладовища на вул. Енергетиків взялися прибирати та асфальтувати смужку дороги. Як пояснив секретар міськради Віктор Шакирзян, там облаштовують парковку площею 750 кв. м, що буде розрахована на пів сотні автомобілів — роблять це для зручності родин, чиї рідні спочивають на «Новому». Зокрема, й для сімей загиблих воїнів.

Руслан Гудима, директор департаменту інфраструктури та благоустрою міста:

— Приводимо в належний стан територію, прилеглу до кладовища. Там було покриття, але з часом, через негативний вплив піску, вітру і дощів, воно почало псуватися. Тобто насамперед йдеться саме про поліпшення території, але якщо люди будуть припарковувати там свої автомобілі — нехай. Також нещодавно біля кладовища облаштували і нову зупинку, де пасажири зможуть зачекати на громадський транспорт: павільйон розмістили якраз поряд з дальнім входом на цвинтар, там є місце для розвороту автобуса.

До слова, щороку на Поминальну неділю до «Нового» обмежують рух приватного транспорту. Доїхати на «своєму» можна лише до розвилки, а далі — доводиться йти пішки. За цим ретельно стежать патрульні та мунварта. Таке рішення приймають, щоб навколо не утворювалися затори з автомобілів, а мешканцям у цей день радять пересідати на маршрутки та автобуси. Як буде цього року — комунальники розмірковують.

— Скоріше за все, діятимемо за старою схемою, але ситуація покаже, — додає Руслан Гудима.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також