Вночі — «газова камера»?

2735 0

Ми у соцмережах:

Вночі — «газова камера»?

Раїса Волчук, мешканка будинку №2, що на вул. Набережній у Рівному, звернулася в редакцію зі скаргою на сморід, який потрапляє до її квартири, як вона стверджує, з перукарні, яка розташована на першому поверсі: — Під моєю квартирою відкрито «Студію краси». Крім зачісок, там роблять нігті з різних полімерних матеріалів та надають інші перукарські послуги.

— Під моєю квартирою відкрито «Студію краси». Крім зачісок, там роблять нігті з різних полімерних матеріалів та надають інші перукарські послуги. Весь цей сморід від їхніх робіт іде до мене в квартиру, особливо вночі, коли закривають жалюзі, — просто «газова камера». Часто працюють до 21-22 години. Сморід паленої гуми, пластмаси та якихось хімікатів викликає постійні головні болі, кашель, нудоту. За неповний рік я тричі лікувалася в стаціонарі, чого зі мною ніколи раніше не було. Зверталася в міську СЕС, до міського голови В.Хомка, двічі на гарячу лінію в ОДА, але мені приходили відписки, що вміст шкідливих речовин в моїй квартирі не перевищує норми (заміри проводились вдень, коли я провітрювала квартиру). Пропонувала міська СЕС зробити витяжку на гребінь даху, але власники перукарні зробили витяжку на рівні мого вікна. Прошу допомогти або закрити цей салон, або зробити більш потужку витяжку, і заборонити робити нігті з полімерних матеріалів.

Коментарі Ольга Захарченко, заступник головного лікаря міської СЕС: — Ми до цієї жінки виїжджали разом з представником управління торгівлі та членом міськвиконкому. При всіх дослідженнях, які ми робили, а їх було біля шести, наші пристрої жодного разу не вловили запаху хімічного походження. І ввечері проводили заміри, і вдень, приходили без попередження. Перевірили вентиляційну систему, ніяких проблем з нею немає. Незважаючи на те, що ми нічого не виявили, ми зобов’язали власника зробити ще окрему вентиляцію, що вони виконали. Жодних підстав вжити ще якихось заходів у нас немає. Анатолій Саковський, власник квартири, в якій розташована перукарня: — У мене вдома на столику дружини стоїть більше косметичних засобів, ніж в тій перукарні. Що там може смердіти, навіть уявлення не маю. Я туди часто заходжу, там все чисто, охайно. Приходили до нас і з санстанції, і представники міської ради, виконкому, і з архітектурного нагляду, і управління захисту прав споживачів, вони нічого не виявили. Ми вже стільки комісій пережили. Однак ми все одно пішли назустріч — замовили за свої гроші проект, зробили окрему вентиляцію, вивели трубу назовні будинку, причому випари з неї ніяк не можуть потрапляти у вікно скаржниці. Санстанція просила, щоб ми цю трубу на дах вивели, то я найняв альпіністів, щоб це зробили, але мешкаці цього ж будинку вийшли і не дали цього зробити. Я їм кажу: «Так ось же ваша жителька нас сама зобов’язала трубу вести на дах». Були випадки, коли ця жінка скаржилася, що ввечері у перукарні якийсь шум, галас. Я після її дзвінка спеціально приїхав, зайшов у перукарню, а там сидить одна працівниця з увімкненою лампою, документи заповнює... Всі вимоги санстанції ми виконали, що нам ще зробити — не знаю. Окрім цієї жінки, на нас ніхто з мешканців будинку не скаржиться. Що цікаво, коли я купував цю квартиру, її колишні власники попереджали, що ми будемо мати проблеми з цією сусідкою. На неї реагують усі служби, а хто б нас від неї захистив...


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також