Вночі в Україні збили дев`ять іранських дронів-камікадзе

821 0

Ми у соцмережах:

Вночі в Україні збили дев`ять іранських дронів-камікадзе

Протиповітряна оборона України за ніч збила дев'ять іранських дронів-камікадзе.

Сьогодні вночі російські окупаційні війська атакували Україну безпілотниками-камікадзе "Shahed-136" іранського виробництва.
- Дев’ять дронів-камікадзе знищено силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь", - повідомляють Повітряні Сили України. 

Речник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук під час брифінгу у Медіацентрі Україна заявив,  що дрони-камікадзе є дуже небезпечними для мирних мешканців українських міст:

- У  цього дрона є характерний звук, в Одесі цей безпілотник називають "мопед", "балалайка". Цей звук дуже гучний. Але його чутно лише, коли дрон з’являється над об’єктом можливого ураження. Тут уже наші військові застосовують певний алгоритм дій.  Вага бойового заряду дрона - до 200 кілограм, з них до 50 кілограм саме вибухівка. Він є небезпечним цей боєприпас, і руйнацій може завдати великих. Досить потужна вибухова хвиля. Тому , коли ви чуєте ці звуки у небі, то не треба займатися фото та відеозйомкою, бо потім можна просто не врятуватися. Треба йти до укриття. Бо крім вибухової потужної хвилі, також на величезну кількість уламків цей дрон розлітається. Вони дуже дрібні і їх дуже багато, і вони можуть бути дуже небезпечні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також