Водія Костопільської райдержадміністрації взяли під варту в залі суду, щоб відправити у колонію

11890 0

Ми у соцмережах:

Водія Костопільської райдержадміністрації взяли під варту в залі суду, щоб відправити у колонію

Рівненський апеляційний суд скасував вирок Костопільського райсуду від 29 березня цього року, яким місцевий суд застосував до обвинуваченого водія райдержадміністрації статтю 75 Кримінального кодексу України та звільнив від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 роки. Анатолія Сенюка визнано винуватим у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого та призначив покарання — 4 роки позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 2 роки.

Дорожньо-транспортна пригода сталася рік тому — 24 травня 2018 року. Біля дев'ятої години ранку водій РДА 55-річний Анатолій Сенюк., керуючи автомобілем «ВАЗ 210740», відволікся від керування транспортним засобом та допустив зіткнення з нерухомим автомобілем «Peugeot Expert». Потерпілий Євген Наумович отримав тілесні ушкодження, від яких 27 травня помер у лікарні. 

Костопільський райсуд визнав Анатолія Сенюка винуватим у скоєнні ДТП та призначив йому 4 роки позбавлення волі та з позбавленням права керування транспортними засобами на 2 роки. Суд звільнив обвинуваченого від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 роки. 

Апеляційні скарги на вирок першої інстанції подали і захисник обвинуваченого, і прокурор. Останній посилався на незаконність вироку суду в частині звільнення обвинуваченого від основного покарання, оскільки судом при призначенні покарання не враховано, що Анатолій Сенюк своєї вини у порушенні правил дорожнього руху не визнав, та того факту, що саме через його необережні дії настала смерть потерпілого. Державний обвинувач під час судового розгляду наполягав на призначенні обвинуваченому реального покарання — 4 роки позбавлення волі.

Захисник у своїй апеляційній скарзі вимагав закрити кримінальне провадження за не встановленням достатніх доказів для доведення винуватості та вичерпанням можливостей їх отримати.

Рівненський апеляційний суд апеляційну скаргу прокурора задовольнив, а апеляційну скаргу захисника – залишив без задоволення. Вирок Костопільського районного суду від 29 березня 2019 року у частині призначеного покарання скасував та ухвалив новий вирок, яким Анатолію Сенюку призначив покарання — 4 роки позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 2 роки. Обвинуваченого взяли під варту у залі суду, повідомила пресслужба Рівненського апеляційного суду.
 
Читайте більше: Винуватця смертельної автопригоди не покарали, бо слідчий ще чекає результатів експертизи


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також