Водію, пригальмуй!

1674 0

Ми у соцмережах:

Водію, пригальмуй!

Найбільша кількість до­рож­ньо-транс­пор­тних пригод, які призводять до трагічних наслідків, трапляється саме через перевищення водіями безпечної швидкості руху. Більшість таких дорожньо-транспортних пригод стаються на заміських дорогах. Через недотримання безпечної швидкості руху на дорогах Рівненщини в цьому році сталося майже 160 ДТП, у яких загинуло 42 людини та 198 були травмовані.

Найбільша кількість до­рож­ньо-транс­пор­тних пригод, які призводять до трагічних наслідків, трапляється саме через перевищення водіями безпечної швидкості руху. Більшість таких дорожньо-транспортних пригод стаються на заміських дорогах. Через недотримання безпечної швидкості руху на дорогах Рівненщини в цьому році сталося майже 160 ДТП, у яких загинуло 42 людини та 198 були травмовані. Наряди ДАІ для контролю швидкісного режиму застосовують відповідні технічні засоби, використання яких дозволено наказом МВС України від 27.03.2009 року (Беркут, Візир, Трукам та ін).

 
— Сьогодні Державтоінспекція надає перевагу контролю швидкості в режимі патрулювання, — розповідає Руслан Панасюк з прес-служби ВДАІ області. — Якщо в стаціонарному режимі вимірювач швидкості нерухомий та знаходиться в одному місці, то в патрульному режимі — фіксація перевищення швидкості проводиться під час руху службового автомобіля в потоці автотранспорту. В цьому випадку вимірювач встановлюється в автомобілі на панелі приладів — на спеціальному кронштейні. Якщо під час руху патрульного автомобіля прилад фіксує перевищення швидкості, працівники ДАІ зупиняють правопорушника та вживають заходи адміністративного впливу.
 
Тим часом днями інспектори ДАІ виїхали на патрулювання разом зі священиками. Це зробили для того, щоб попередити водіїв про наслідки нехтування Правилами дорожнього руху. Кожному, кого спиняли, дарували іконку — як застереження від пригод на дорозі. Священики ініціативу даішників підтримали, адже вірять, що така акція допоможе всім учасникам дорожнього руху краще зрозуміти цінність життя.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також