Вогнеметник з Рівного загинув на Донеччині

471 0

Ми у соцмережах:

Вогнеметник з Рівного загинув на Донеччині

Збирався приїхати у відпустку до сім'ї, але не судилося...

 - Воїн, Герой України, син, батько, брат, друг та товариш Віталій Калина сміливо став на захист рідної країни  та, на жаль, повернувся додому "на щиті", - повідомив сумну звістку секретар міської ради Віктор Шакирзян.

 
Віталій Вікторович Калина народився у Рівному 10 вересня 1988 року. Після закінчення школи здобув професію столяра в одному з училищ міста Рівне.
 
Захисник народився та виріс у багатодітній сім'ї, де мав братів, один з яких наразі в рядах ЗСУ, та сестер. Віталій був мобілізований на початку цього року і долучився до лав ЗСУ, був старшим вогнеметником.
 
- "Пуця", - саме так його називали між собою всі рідні. Він був надзвичайно світлою та доброю людиною, справжній світлячок, який сяяв для інших. Адже дуже любив людей, завжди приходив на допомогу. Герой надзвичайно любив свого 12-річного сина Нікіту, який залишився вдома, наших донечок, синів і дуже хотів їх побачити, - розповідають рідні Віталія.
 
Коли телефонував додому, Віталій завжди посміхався, казав, що все буде добре.
 
- Він вже збирався у відпустку. Казав, що приїде на свій день народження, - розповідає мама Віталія. - Дуже хотів побачити всіх нас. 8 серпня пішов на бойове завдання і після цього зв'язок з ним було втрачено. На жаль, життя Віталія обірвалося. Про смерть Героя сповістив командир.
 
Рідні кажуть, що не вірили, чекали, шукали його побратимів, але, на жаль, мамі прийшло сповіщення про смерть Віталія. Всі близькі пишаються, що у них такий сміливий, відважний, справедливий син, брат та дядько. Рідні люблять та сумують за ним, він назавжди лишився в серцях близьких.
 
Мужній старший вогнеметник Віталій Калина загинув 16 серпня 2024 року, виконуючи бойові завдання на Донеччині.
 
Прощання з Героєм відбудеться 2 вересня о 9:30 на Майдані Незалежності. Далі відбудеться чин похорону у Свято-Покровському кафедральному соборі. Поховають захисника на Алеї Героїв кладовища Нове.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також