Волинський "Фаберже" встановив світовий рекорд

1030 0

Ми у соцмережах:

Волинський

Майстер народної творчості України з Володимира-Волинського Анатолій Бойко встановив світовий рекорд у номінації «Перша авторська колекція експонатів з яєчної шкаралупи, інкрустованої металом». Рекорд внесли до Національного Реєстру Рекордів України.

У колекції Анатолія Бойка понад 170 різьблених яєць. Техніку ковки сріблом по яєчній шкаралупі майстер винайшов сам. Як зазначають фахівці, аналогів цій техніці у світі немає.

Анатолій Бойко — різьбяр по дереву. За 20 років самостійно освоїв 17 мистецьких технік, зокрема, в'язання гачком, ліплення з глини та, навіть, вишивання. Дві техніки стали авторськими.

Оздобленням яєць займається з 2009 року. Роботи майстра нині є у приватних колекціях у різних куточках світу та в музеях.

Суспільному рекордсмен розповів: робота з яєчною шкарлупою допомогла йому реабілітуватися після контузії під час військових дій. «Я щасливий, що мої роботи визнали на світовому рівні», — каже Анатолій Бойко. Однак секрету створення яєць, оздоблених металом і камінням, автор не розкриває. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також