Володимир Хомко: на свято — як на роботу!

2318 0

Ми у соцмережах:

Володимир Хомко: на свято — як на роботу!

У переддень 1 вересня міський голова Рівного підписав розпорядження "Про роботу у вихідний день". Відповідно до розпорядження 1 вересня вважалось для Володимира Хомка та його водія Віктора Царука робочим днем, який має бути компенсований наданням іншого дня для відпочинку. Ми вирішили дізнатися, як саме збирається міський голова провести додатковий вихідний і чи матимуть відпочинок керівники області та вчителі, які теж брали участь у святкуванні Дня знань.

Володимир Хомко, міський голова Рівного: — Я ніколи не брав відгулів за роботу у вихідні дні. Хоча їх у мене назбиралося вже щонайменше зо два місяці. Адже, приміром, щосуботи мені доводиться працювати. І люди знають, що можуть у цей день прийти до мене на прийом, щоб вирішити свої питання. Працюючи у вихідні, я переважно використовую власний автомобіль. А якщо доводиться використовувати службовий, то видаю відповідне розпорядження, щоб це було оформлено юридично. Та й водій через роботу у вихідний має право на відгул. І зазвичай він бере собі додатковий вихідний, щоб поїхати на лікування, адже він — колишній "афганець". Аналогічно було і зі святкуванням Дня знань цього року. Водій за роботу в неділю 1 вересня матиме відгул, а я відпочивати додатково не збираюся.

 
Що я робив 1 вересня? Побував у двох школах міста та двох вищих навчальних закладах. А в перервах між цим розбирався з документацією. Адже щоденно для розгляду маю стос паперів товщиною 10 см: це і скарги, і угоди, й інші документи. Звісно, у мене ненормований робочий день. І, скажімо, позавчора я зустрічався з мешканцями о 20-й годині. За понаднормову роботу я отримую доплату до зарплати. Щоправда, розміру її не знаю. Ірина Бікус, заступник начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації: — Голова облдержадміністрації Василь Берташ не буде брати вихідний за участь у святкуванні Дня знань. І раніше ніколи цього не робив, у тому числі й за інші вихідні дні, хоч часто йому доводиться у такі дні працювати. Світлана Стельмащук, прес-секретар голови обласної ради: — Голова обласної ради Юрій Кічатий не бере собі додаткових відгулів за роботу у вихідні дні, зважаючи на те, що у нього, як у посадовця органів місцевого самоврядування, ненормований робочий день. Тож і через участь у святкуванні 1 вересня додатково не відпочиватиме. Василь Харковець, начальник міського управління освіти: — Ті вчителі Рівного, які були задіяні під час святкування Дня знань, матимуть додатковий вихідний день. Взяти його вони зможуть під час канікул чи як додатковий день до відпустки. Від редакції. Читачі можуть самі порівняти слова міського голови з текстом його розпорядження і знайти у них певні відмінності. Ми ж побажаємо усім нам ходити на роботу як на свято, а не навпаки. Навіть якщо ця робота така нелегка і відповідальна, як у Володимира Хомка.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також