Вологі серветки чи мило: що краще захищає від вірусів і бактерій

700 0

Ми у соцмережах:

Вологі серветки чи мило: що краще захищає від вірусів і бактерій

За період пандемії коронавірусу багато хто звик постійно носити із собою вологі серветки. Ми протираємо ними обличчя і руки після прогулянок, поїздки в громадському транспорті і просто так — для профілактики. Для багатьох протирання рук серветками стало звичним ритуалом, який замінює часте миття рук з милом. Але чи здатні серветки замінити мило?

Фахівці зазначають, що вологі серветки не замінять миття рук, тому що одна з головних умов гігієни — мити руки під проточною водою і змивати бруд не менше 10 секунд. Плюс використовувати антибактеріальні засоби, наприклад, мило. Природно, такий обсяг очищення шкіри рук з допомогою серветки забезпечити не можна. Серветка знімає тільки верхній бруд, повне очищення не відбувається.

Більше того, більшість вологих серветок не володіють достатнім антибактеріальним ефектом. В їхньому складі в основному зволожувальні засоби і вода. Антисептичні засоби рідко туди додають, якщо це не спиртові серветки. А за рекомендацією ВООЗ антисептик для рук повинен на 70% складатися зі спирту, пояснюють медики.

В той же час повністю відмовлятися від сучасних засобів гігієни не варто. І серветки в певних ситуаціях можуть бути дуже корисними. Наприклад, коли ви опинилися в місці, де немає водопровідної води і мила. У такому випадку вологі серветки з нетканого матеріалу стануть справжньою «першою допомогою» в екстрених ситуаціях.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також