Волонтери ГО «Рівне Разом» передали гуманітарну допомогу в Рівненську обласну дитячу лікарню

1266 0

Ми у соцмережах:

Волонтери ГО «Рівне Разом» передали гуманітарну допомогу в Рівненську обласну дитячу лікарню

Продукти харчування, медичні засоби, ліки та засоби гігієни передали волонтери громадської організації «Рівне Разом» в онкогематологічне відділення Рівненської обласної дитячої лікарні.

 Благодійники допомагають пацієнтам медзакладу вже не перший рік. Діти, які перебувають у цьому відділенні без перебільшення щодня борються за життя, їхні родини на межі своїх можливостей, роблять все можливе і неможливе, аби допомогти своїм діткам у цій боротьбі зі страшним недугом.

- Сьогодні спільно з волонтерами ГО «Рівне Разом» вкотре завітали у стіни цього медзакладу з найнеобхіднішим. Доставили продукти харчування, засоби гігієни, ліки, різноманітні медичні засоби. Розуміємо, що лікування онкохворих дітей часто передбачає великі фінансові витрати та потребує великих моральних сил від батьків. Ми постійно намагаємось підтримувати і сам медзаклад, і родини, дітки яких проходять тут лікування. На мою думку, це дуже важливо. Тим більше у цьому закладі багато людей, які втратили свої домівки через війну. Тут є дітки військовослужбовців, які зараз захищають нас з вами на лінії фронту. Я вважаю, ми просто зобов’язані потурбуватись про цих діток, - зазначив почесний президент громадської організації «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

Нині в онкогематологічному відділенні цього медзакладу проходять лікування 19 дітей. Серед них наразі бореться за життя трирічний Андрійко. З початком повномасштабного вторгнення малюк разом із мамою евакуювалися з Сєвєродонецька у Рівне. На жаль, кілька місяців тому хлопчику поставили страшний діагноз - лейкоз. Маленький пацієнт нині проходить курс хіміотерапії, яка є безкоштовною у медзакладі. Однак інші вкрай важливі для лікування малюка препарати є досить дороговартісними.

- Багато волонтерів фінансово нам допомагають. Нещодавно Віктор Шакирзян перерахував нам 18 500 гривень. Ці гроші нам, насправді, дуже допомогли, оскільки саме в той момент мені потрібно було придбати дуже важливі для сина медичні препарати, які допомагають переносити хіміотерапію легше, - розповідає мама Андрійка Поліна Ремньова.

Як зазначає завідувач центру онкогематології Рівненської обласної дитячої лікарні Дана Бокій, допомога таким діткам потрібна завжди.

- Багато бізнесменів, волонтерів долучаються до допомоги для нашого центру. Це може бути, як фінансова допомога, так і гуманітарна. Батьки залюбки знайомляться з меценатами, з благодійниками. Дуже приємно, що стільки людей небайдужі до долі наших пацієнтів і всіляко допомагають діткам у складній боротьбі за життя та здоров’я. Особлива подяка волонтерам громадської організації «Рівне Разом» і її очільнику Віктору Шакирзяну, з якими ми вже давно стали добрими друзями. І завжди, за потреби, вони допомагають нам і на постійній основі привозять найнеобхідніше, - каже Дана Бокій.


Напередодні різдвяних свят волонтери громадської організації «Рівне Разом» привезли дітям цього ж відділення різноманітні смаколики та необхідні для лікування речі, таким чином подарувавши малюкам позитивні емоції та хороший настрій. До слова, благодійники запевняють, що не зупинятимуться і надалі допомагатимуть тим, хто цього потребує.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також