Волонтери роздають у Рівному гарячі обіди для тих, хто у скруті

730 0

Ми у соцмережах:

Волонтери роздають у Рівному гарячі обіди для тих, хто у скруті

У Рівному щонеділі волонтери роздають безкоштовні обіди для пенсіонерів, бездомних та людей з інвалідністю. У сквері навпроти пивзаводу 6 лютого гарячі обіди отримали понад 70 людей. Продукти благодійникам приносять рівняни.

Олег Листопад раніше працював кухарем у польському ресторані. Зараз чоловік готує їжу для нужденних. На недільний обід Олег приготував тушковану картоплю.

- У суботу дівчата приходять, роблять заготовки: нарізають картоплю, цибулю, моркву, щоб усе було готове на неділю. У неділю ми приходимо і так розраховуємо, щоб було готове на 14:00, щоб привезти людям і воно все гаряче було, воно аж парує, — говорить кухар Олег.

Два роки тому рівнянка Світлана Кириліна вирішила допомагати людям та організувала безкоштовне харчування для нужденних. Розповідає, що раніше готувала такі обіди разом з чоловіком на власній кухні, зараз охочих допомагати збільшилося, повідомляє Суспільне.

- На ті часи були дуже сильні морози й ми вирішили робити чай та бутерброди. Винесли сюди перший раз, щоб вони поїли, а потім вони одне одному переказували. Кожну середу та неділю ми їх годували, це буквально рік, як ми годуємо один раз на тиждень, волонтерка Світлана Кириліна.

Рівнянин Роман Дуда отримав обід від волонтерів. Чоловік має житло, втім через інвалідність працювати не може.

- Дуже вдячний, я вже другий рік приходжу кожної неділі. Дуже дякую Світлані й усім за таку підтримку нас, малозабезпечених, що не можуть собі дозволити навіть такого обіду. Лікував анемію, Світлана допомогла два рази ліки купувати, щоб курс лікування пройшов. Після інсульту у мене ліва сторона — рука і нога практично не працює, — каже рівнянин.

Волонтерка Світлана Кириліна розповідає, що вони намагаються урізноманітнити страви, якими пригощають людей, а продукти для їх приготування приносять рівняни. Щотижня на сторінці "Торбинка добра" у Facefook публікують перелік необхідних продуктів.

 — - Є такі, що вже два роки нам допомагають, є такі, що півтора року. Картоплю, овочі, фрукти, солодощі, ковбасу — усе нам привозять,- говорить Світлана.

Волонтери й надалі роздаватимуть гарячі обіди пенсіонерам, бездомним та людям з інвалідністю. Нужденні можуть отримати їх щонеділі о 14:00 у сквері навпроти пивзаводу.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також