Волонтерка з Рівного привезла картини для виставки у самому серці Португалії

1383 0

Ми у соцмережах:

Волонтерка з Рівного привезла картини для виставки у самому серці Португалії

У палаці незалежності в центрі столиці Португалії відбулася благодійна виставка картин українських воїнів.

 Як пише «Голос України», доправила картини туди рівненська волонтерка Вікторія Шинкаренко.

«За кожною з цих робіт, які ви бачите, а ми зібрали їх у різних областях країни, стоять конкретні люди, які пройшли війну, — зазначила рівнянка Вікторія Шинкаренко. — Багато хто з них дістав поранення. Дехто пересувається на інвалідному візку. Але вони не здаються. Надихаються мистецтвом, відновлюють сили і бажання жити. Ці роботи писали під час лікування у військових шпиталях після поранень, реабілітації, на відпочинку, в студії, одну з яких ми організували у Рівному для арт-терапії».

Виставка під назвою «Стежками війни» — благодійна, виручені кошти передадуть авторам робіт. Організувала її благодійна асоціація «Янголи милосердя», створена українською громадою у Португалії, за підтримки Міністерства у справах ветеранів України.

Депутат Лісабонської Асамблеї з українським корінням Аліна Холл, яка була серед перших відвідувачів виставки, не стримувала захоплення тими, хто, за її словами, відклав зброю і взявся за пензля. Вона вражена мужністю українців. «Шостий рік військові зі зброєю боронять рідну землю від ворога, — каже Аліна Холл. — Це сміливі люди з добрими серцями».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також