Вона — як віник, що вимітає все зайве з кишечнику

315 0

Ми у соцмережах:

Вона — як віник, що вимітає все зайве з кишечнику

Капусту радять квасити вдома або ж, якщо купувати, то уважно читати склад — там, окрім солі та капусти, більше нічого не має бути. У квашену капусту часто додають оцет, який прискорює дозрівання продукту, але зменшує його корисність наполовину. Так само і через пастеризацію в квашеній капусті зменшується кількість корисних речовин.

У правильно квашеній капусті багато різних мінеральних речовин, у тому числі калій, кальцій, залізо, марганець, вітаміни групи В, вітаміни А та К і дуже багато вітаміну С. Також у капусті є багато пребіотиків — це речовини для розвитку корисної мікрофлори. Все це необхідно для нормального функціонування шлунково-кишкового тракту та імунної системи.

Дієтологи кажуть, що квашена капуста містить велику кількість клітковини, частина якої не перетравлюється. Ця клітковина дуже корисна, вона здатна, як віник, вимітати все зайве з кишечнику.

Капуста допомагає перетравлювати вуглеводи, особливо цукор, який може бути природним чи додаваним.

У квашеній капусті міститься молочна кислота і трохи оцтової кислоти. Кислоти утворюються шляхом ферментації сирої капусти, бактерії змінюють властивості сирої капусти, вона стає квашеною, і тоді властивості овочу змінюються — він стає за певними показниками корисніший, аніж сирий.

Але у дієтологів є застереження. Якщо у людини знижена секреторна активність щодо вироблення шлункового соку, то корисні речовини, які є в капусті, можуть допомогти роботі шлунка. У тому разі, якщо є надто висока секреторна активність, варто обмежити споживання цього продукту. Слід спиратися на своє самопочуття — це найголовніший критерій для дорослих.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також