Вони не люблять митися

863 0

Ми у соцмережах:

Вони не люблять митися

З дитинства ми пам’ятаємо, що перш ніж з'їсти якийсь продукт, його потрібно помити. Але існують продукти, які не рекомендується мити перед приготуванням, щоб не завдати здоров'ю ще більшої шкоди.

Яйця

Якщо ви купили яйця в магазині й остерігаєтеся сальмонели, миття — не найкраща ідея. Річ у тім, що на птахофабриках яйця обробляють спеціальною речовиною, яка служить захисною плівкою від різних бактерій. При контакті з водою ця плівка частково руйнується, а частково потрапляє всередину яйця, на руки, раковину і посуд, і невідомо, якими наслідками це обернеться для здоров'я.

М'ясо

Мити м'ясо перед приготуванням категорично не можна через те, що бактерії з краплями води поширюються по всій поверхні кухні й потрапляють на шкіру рук. Мікроорганізми можуть осісти на інші продукти або на посуд, з якого ви їсте, і стати причиною харчового отруєння. Під час приготування м'ясо пройде термообробку і всі бактерії загинуть при високій температурі, тому промивати сире м'ясо немає сенсу.

Гриби

Перед приготуванням гриби можна промити під проточною водою і висушити паперовим рушником, але не можна надовго їх залишати у воді. Гриби дуже добре вбирають вологу, після чого стають пухкими, водянистими, втрачають пружність і смак.

А от фрукти та овочі перед вживанням обов'язково потрібно помити, як і горіхи, сухофрукти, рис і бобові.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також