Вони вдома! З полону вдалося повернути ще 45 українських героїв

907 0

Ми у соцмережах:

Вони вдома! З полону вдалося повернути ще 45 українських героїв

Як повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак, в рамках обміну полоненими в Україну повернулися 45 військовослужбовців - 42 захисники та троє захисниць "Азовсталі".

 - Чудові новини у цей день. Ми повертаємо додому 45 наших людей. Це 42 захисники та троє захисниць «Азовсталі».  Всі вони - нацгвардійці з підрозділу, створеному 9 років тому на азовських берегах. 35 рядових і сержантів, 10 офіцерів. Серед них є воїни, які одружилися під час оборони Маріуполя, на «Азовсталі».  Також є наш воїн, який до широкомасштабного вторгнення був у полоні росіян протягом 2,5 років, куди потрапив під час Широкинської операції. Згодом він був звільнений з полону і одразу повернувся в підрозділ. Повторно потрапив у полон на «Азовсталі» і сьогодні повертається додому, - розповів Андрій Єрмак у телеграмі.

 - Українці - наша найбільша цінність. Продовжуємо виконання завдання Президента Володимира Зеленського «звільнити всіх наших людей» разом з Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими. Слава українським героям! Ми щасливі, що ви вдома.

У прес-службі Головного управління розвідки МО України також повідомили, що наші військові потребують відновлення після полону:

 - Чимало зі звільнених сьогодні військовослужбовців мають поранення та серйозні проблеми зі здоров'ям. В Україні їм нададуть всю необхідну допомогу, вони пройдуть реабілітацію та отримають усі соціальні виплати та відповідне грошове забезпечення.  За захист власної землі ворог намагався провести над частиною Оборонців судилища. У порушення всіх вимог міжнародного гуманітарного права українським військовим загрожували тривалі терміни ув'язнення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також