“Ворожа нечисть лізе дуже сильно... оскаженіли окупанти”, - офіцер ЗСУ про бої біля Покровська

493 0

Ми у соцмережах:

“Ворожа нечисть лізе дуже сильно... оскаженіли окупанти”, - офіцер ЗСУ про бої біля Покровська

Військовослужбовців 68 Окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша неофіційно називають “росомахами”: через зображення лютого хижака на шевронах. Днями п'ятеро росомах отримали державні нагороди – медалі “За військову службу Україні” та ордени “За мужність ІІІ ступеня”. Один із нагороджених - дубенчанин Анатолій з позивним “Мангуст”.

Вперше став в армійський стрій Анатолій ще у 2014-ому. Боронив Україну у 80-й Окремій аеромобільній бригаді. Вважає, що швидко адаптуватися до армійських умов допомогла багаторічна служба в правоохоронних органах, звідки вийшов на пенсію у 2008-ому.

Короткий перепочинок у цивільному житті настав після кількох ротацій із АТО/ООС. А на другий день після повномасштабного вторгнення російських загарбників офіцер добровільно прибув у Дубенський РТЦК, і з тих пір продовжує військову службу в ЗСУ.

У складі бригади виконував бойові завдання на Лиманському напрямку, а з 23 березня 2024 року по теперішній час – Покровському.

В командуванні бригади вважають, що організаційні якості, старанність та витримка в умовах швидкозмінної обстановки допомагають “Мангустові” забезпечити організацію та контроль за діяльністю підлеглого особового складу, підтримання позитивного морально-психологічного клімату серед військовослужбовців, значну увагу приділяє офіцер вирішенню побутових проблем бійців.

Маючи досвід служби у підрозділах розвідки, офіцер долучається до керівництва діями під час атаки або оборони. Наприклад, 4 квітня ц.р. поблизу одного з сіл Покровського району він керував забезпеченням вогневої підтримки під час наступальних дій підрозділів єгерського батальйону. Під час бою ввірений йому особовий склад завдавав прицільне вогневе ураження по позиціях і піхоті противника, “Мангуст” координував дії розвідувальних та ударних БпЛА, в ході якого противник був змушений відступити.

На даний час “Мангуст” уже заступник командира єгерського батальйону з МПЗ, майор. Дехто позаочі називає його “замполітом”, але він не ображається:

- Я активний і відкритий для спілкування. Поняття “замполіт”, звичайно, віддає совдепією, але негативу не відчуваю. Головне, чи ставляться з повагою? Думаю, що я на неї заслужив не тільки словами, а й діями. Допомагаю командуванню та особовому складу всім, чим тільки можу. І про сім’ї хлопців, хто загинув, треба не забувати. І про зниклих безвісти, і про поранених, і навіть юридичної допомоги багато хто потребує.

Найважче, каже, спілкуватися з родинами полеглих Героїв… Але і до цього звикаєш. А от із чим ніколи не може змиритися, так це коли гинуть молоді хлопці:

- Оце найважче… Особливо, коли тіло дістати з-під обстрілів неможливо…

У жовтні Анатолієві виповниться 55 років. Попереду в майора та бригаді ще дуже багато бойової роботи… Тож часу на сентименти немає.

А хто прагне поповнити лави славетної єгерської бригади,

звертайтеся за тел. - 099-387-87-18 або 093-055-25-98.

За повідомленням відділу зв’язків з громадськістю ОК “Захід”.

Фото Служби зв’язків з громадськістю 68 ОЄБр імені Олекси Довбуша.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також