Ворожі літаки летять із Криму в Маріуполь як на роботу

1577 0

Ми у соцмережах:

Ворожі літаки летять із Криму в Маріуполь як на роботу

Російська армія майже з початку війни вела безперервний вогонь по Маріуполю із "Градів", артилерії, систем "Буратіно", а потім залучила авіацію та кораблі.

Спочатку кілька літаків обстрілювали мирні квартали, а коли це не спрацювало, то з Азовського моря і Білосарайської коси бити по місту почали російські кораблі, розповів в інтерв'ю "Уніану" міський голова Маріуполя  Вадим Бойченко.

- Літаки летять із Криму як на роботу, щопівгодини. Вони не мали завдання проводити "визвольну операцію". У місті проживало 50% етнічних росіян. Вони просто беруть та знищують усіх. Не було завдання когось звільняти. Завдання було – стерти місто з лиця землі разом із жителями, — сказав Бойченко.

Міський голова Маріуполя назвав дії окупантів справжнім геноцидом.

- Це геноцид. Інакше те, що відбувається, назвати не можна. Це військовий злочин Путіна, який скоюють збройні сили РФ разом із усіма генералами. Путіна і всю російську армію чекає на військовий трибунал, — наголосив він.

Міський голова розповів, що окупанти гатять по Маріуполю забороненою зброєю.

- Система "Буратіно" спалює дев'ятиповерхові будинки, один каркас залишається. Навіть 152 гаубиця – це заборонена зброя, але вона стріляє по місту. Що вже казати про півтонну бомбу, яка падає біля пологового будинку, - сказав очільник міста.

Окупанти стискають кільце навколо Маріуполя, просуваються вглиб міста. Але місто все ще залишається під контролем Збройних Сил України. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також