Вожак Аладдін. У Рівному відзначають День зебри (ФОТО)

1646 0

Ми у соцмережах:

фото: зоопарк

У світі 31 січня — це Міжнародний день зебри.

Як повідомляє Рівненський зоопарк, цю тварину в давнину називали «тигровим конем». В нашому місті проживає три таких смугастика-хлопчика: Аладдін, Амаді та Кабір.
 
 
Аладін приїхав до нас з зоопарку Двур Кралове (Чехія), а Амаді і Кабір - прибули з зоопарку Братислави (Словаччина). Разом зі страусами вони проживають в комбінованому вольєрі експозиції «Африканська саванна». 
 
 
Зі слів завідуючої відділом копитних тварин, Аладдін поводить себе як вожак. Якщо до Амаді і Кабіра можна спокійно заходити і не перейматись, що вони заподіють якусь шкоду, то Аладін щоразу щось вигадує аби привернути зайвий раз до себе увагу - може штовхатися носом або тягнути за одяг працівників. Якщо йому щось не подобається, він може розкидати їжу по всьому вольєру або тягати корито в зубах, бігаючи з ним.
 
Часто порівнюють наше життя з забарвленням зебри: то біла смуга, то чорна і так по колу. У зебри безліч смужок. А яка ж вона насправді - біла в чорну, чи чорна в білу смужку? Над цим питанням працювали багато науковців, втім, згодом зійшлись на одному – зебра чорна в білу смужку. Пояснюють це тим, що до останнього триместра вагітності, шкіра малюка в утробі чорного кольору, а за декілька тижнів до народження з’являються білі смуги. Є вид зебри які мають 3 смужки – це зебра Чапмана.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також