Вперше баскетболістка БК «Рівне» зіграла за національну збірну

686 0

Ми у соцмережах:

Вперше баскетболістка БК «Рівне» зіграла за національну збірну

Вікторія Шматова стала першою баскетболісткою БК «Рівне», хто зіграв у складі національної збірної України. Сталося це у Португалії, де українська команда проводила кваліфікаційні матчі до Євробаскету. В обох зустрічах українки перемогли: Португалію — 87:58, Фінляндію — 91:75, хоч на Євробаскет, зрештою, не потрапили. В обох зустрічах Шматова зіграла по 10 очок і набрала по 2 очки.

Для 33-річної Шматової, яка є вихованкою бердянського баскетболу, це були не перші виступи за національну збірну. У 2014-2015 роках вона провела у жовто-синій формі чотири поєдинки. А от для баскетбольного клубу «Рівне» — це подія, адже його гравці за головну команду країни раніше не грали.

Крім Вікторії Шматової, мала шанси поїхати до Португалії й 20-річна центрова БК «Рівне» Тетяна Гаврильчик. Тренерський штаб збірної її викликав на тренувальний збір, але до числа баскетболісток, які полетять на матчі, не включив.

Додамо, що у цьому відборі за збірну також грали вихованки рівненського баскетболу Олена Бойко та Дарія Дубнюк, щоправда, вони нині за БК «Рівне» не виступають.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також