Вперше в історії ЗСУ збили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення

740 0

Ми у соцмережах:

Вперше в історії ЗСУ збили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення

Вчора о 21:10 над Азовським морем був збитий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50, а також був уражений повітряний командний пункт Ил-22М.

 Ще ніхто в історії не збивав такі літаки, повідомляє Defense express.

Відомо, що після ураження Ил-22М прямував на вимушену посадку в Анапі. Завдяки перехопленому радіозв'язку стало відомо, що літак просив направити карети швидкої допомоги та пожежні машини на злітну смугу. Щодо А-50, то відомо, що літак було знищено.

До цього часу ніхто й ніколи не збивав літаки далекого радіолокаційного виявлення. Ці машини намагаються триматися подалі від переднього краю й не заходити у зону дії ППО противника, а від нападу винищувачів їх захищає супровід, при цьому сам літак ДРЛВ й буде їх наводити на літаки противника.

Щодо А-50, то у РФ декларують його можливості бачити цілі на дальності до 400 км. Й не лише повітряні, а й навіть наземні. Окрім того, у Москві вихвалялись тим, що А-50 наводить зенітні ракети від С-400.

Літак А-50 більш ніж дефіцитний. Загалом лише дев'ять машин «на папері», з яких три ще радянських А-50, а ще шість - модернізовані А-50У, один з яких був пошкоджений у Білорусі. Реальна кількість у льотному стані - невідома.

Наразі невідомо, чим було уражено російські літаки. Однак припускають, що це робота системи Patriot.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також