Вплив Гриневич: в усіх школах на Рівненщині цього року запрацюють внутрішні туалети

1624 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне - з сайту ТСН

Позиція міністерства освіти та самої міністерки Лілії Гриневич – в усіх школах вбиральні мають бути у приміщенні, а не на дворі. А на Рівненщині досі школярі 20% шкіл змушені бігати в туалет за кілька десятків метрів від будівлі школи.

За підрахунками обласного управління освіти, в області залишилося 104 школи, де немає внутрішніх туалетів. Загалом на Рівненщині є 605 ЗОШ.

На сесії обласної ради 15 березня депутати проголосують за зміни до бюджету, відповідно до яких 34,2 млн грн піде на облаштування туалетів у всіх школах. Гроші розділять між школами пропорційно до кількості учнів.

34,2 млн грн змогли виділити на туалети за рахунок 80 млн грн залишку торішньої освітньої субвенції. Окрім туалетів, за ці кошти профінансують зарплати працівникам освіти (11,1 млн грн.), встановлять ресурсні кімнати та виділять гроші на капітальні видатки (ремонти, придбання меблів і т.п) для комунальних освітніх закладів облради.

До слова, позаминулого тижня в область приїздила Лілія Гриневич і нагадала місцевим посадовцям, що вбиральні у школах повинні працювати всередині, а не на дворі.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також