ВРП внесла президентові подання про призначення трьох кандидатів на посади суддів у місцеві загальні суди Рівненщини

923 0

Ми у соцмережах:

ВРП внесла президентові подання про призначення трьох кандидатів на посади суддів у місцеві загальні суди Рівненщини

Двох суддів до Радивилівського районного суду та одного — до Рокитнівського районного суду.

Сьогодні Вища рада правосуддя розпочала розгляд матеріалів щодо внесення Президентові України подань про призначення кандидатів на посади суддів до місцевих загальних судів. Кандидати на посади суддів беруть участь у засіданні Ради у режимі відеоконференцзв’язку. Про це повідомляє офіційний сайт ВРП.

Вища рада правосуддя планує розглянути загалом 467 рекомендацій кандидатів на посади суддів із відборів 2012, 2013, 2017 років, які претендують на зайняття вакантних посад суддів у місцевих загальних судах.

До проекту порядку денного кожного засідання Вищої ради правосуддя, що відбудуться 27–29 квітня 2020 року, внесено питання про розгляд матеріалів стосовно 20 кандидатів на посади суддів, тобто протягом трьох днів заплановано розгляд рекомендацій загалом стосовно 60 кандидатів.

За результатами розгляду рекомендацій Вища рада правосуддя внесе президентові України 20 подань про призначення кандидатів на посади суддів місцевих загальних суддів, вісім з яких – стосовно кандидатів на зайняття посад суддів у судах, які на сьогодні не здійснюють правосуддя через відсутність суддів у штаті суду або відсутність у суддів повноважень щодо здійснення правосуддя.

Зокрема, після призначення кандидатів на посаду судді відновлять свою роботу Тростянецький районний суд Вінницької області, Володарсько-Волинський районний суд Житомирської області, Жидачівський районний суд Львівської області, Решетилівський районний суд Полтавської області, Радивилівський районний суд Рівненської області, Яремчанський міський суд Івано-Франківської області, Оратівський районний суд Вінницької області та Турківський районний суд Львівської області.

За результатами розгляду матеріалів Вища рада правосуддя вирішила внести президентові України подання про призначення судів у місцеві загальні суди Рівненської області. А саме:

Сільман Аліни Олександрівни – на посаду судді Радивилівського районного суду;

Верзун Оксани Петрівни – на посаду судді Рокитнівського районного суду;

Троцюк Валентини Олександрівни – на посаду судді Радивилівського районного суду. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також