Врятувала коней від обстрілів на сході - і тепер допомагає людям на Рівненщині

1192 0

Ми у соцмережах:

Врятувала коней від обстрілів на сході - і тепер допомагає людям на Рівненщині

Оксана Абрамова - переселенка з Луганщини, яка переїхала в Мирогощу разом з кіньми. Нині жінка увійшла до Ради ВПО при Рівненській ОДА.

Ще однією історією війни поділився у соцмережах голова ОВА Віталій Коваль:
 
 «Дуже не хотілося кудись переїжджати, не знала, як вивезти коней. Але відчувала близьку можливість окупації. Окрім того, обстріли щодень частішали. Постійно виникало питання безпеки. Пам’ятаю, як снаряд влучив поблизу конюшні. Це і пришвидшило рішення. Ми почали шукати, як виїхати. Адже перевозити коней - це дорого, бо треба спеціальний транспорт», - розповідає Оксана Абрамова.
 
Оксана понад 12 років практикує іпотерапію. Саме для цього жінка і придбала двох коней. До війни вона працювала із дітьми з особливими освітніми потребами. Адже має фах психолога та корекційного педагога. 
 
Вже на Рівненщині спільно із громадською організацією «Проліска» жінці вдалося реалізувати проєкт «Вільний простір для дитини» для дітей ВПО та місцевих жителів. Це дало можливість знову працювати у сфері реабілітації. 
Оксана вже на новому місці допомагає людям, які потрапили в складні життєві обставини, розвиває іпотерапію. Продовжує надавати психологічну допомогу переселенцям. Тепер її життя - на Рівненщині.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також