Врятувати Анастасію

3405 0

Ми у соцмережах:

Врятувати Анастасію

У рідному селі Малі Цепцевичі Сарненського району маленька Анастасія Гамза була давно. У вересні їй виповниться тільки два, а більшість життя дівчинка вже провела під крапельницями та наглядом лікарів. Окрім того, що у малюка – вроджений іхтіоз, торік лікарі поставили їй більш страшний діагноз – рак крові. Аби врятувати дитину, потрібна пересадка кісткового мозку, яку погодилися зробити у Туреччині.

Анастасия_Гамза (1) Анастасія – єдина у родини Галини та Василя Гамзи. Дівчинка народилася восьмимісячною, два перші тижні провела в реанімації, і лікарі одразу помітили проблеми зі шкірою. Іхтіоз – спадкова хвороба, за якої шкіра на окремих ділянках грубіє та постійно тріскає. Батьки дівчинки розповідають, що багато дерматологів опускали руки, коли до них привозили Анастасію, проте найгірше чекало попереду. - У грудні торік у Насті піднялася температура, - розповідає мама дівчинки Галина. – Звернулися до лікарів… В онкогематологічному відділенні обласної лікарні доньці поставили діагноз – ювенільний мієломоноцитарний лейкоз. Хіміотерапію Насті не можна робити, оскільки вона може стати останньою в її житті. Без пересадки кісткового мозку, за прогнозами лікарів, донька зможе прожити лише 5-6 місяців. Наразі дівчинка – в Охматдиті, де лікарі намагаються зменшити розміри печінки та селезінки, що збільшилися через хворобу вдвічі. Настю готові прооперувати, пересадивши кістковий мозок, у турецькій клініці «Медіа Пол». З рідних ніхто не підійшов у донори, а трансплантацію від чужого донора в Україні не проводять. Проте іноземна клініка виставляє рахунок у 135 тис. доларів. Родина уже назбирала близько 10 тис, але більше можливостей не має. І Галина, і Василь – наразі безробітні, живуть з батьками і через хворобу доньки змушені більшість часу проводити у лікарнях. Родина просить усіх небайдужих допомогти врятувати Анастасію. Кошти на лікування дівчинки можна перерахувати на картку матері дівчинки.

Гамза Галина Анатоліївна. Номер картки «ПриватБанку»: 4149439390702532. МФО: 305299, ЄДРПОУ: 14360570, р/р: 29244825509100. Контактний телефон: 0987913458.
Анастасия_Гамза


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також