Врятував 5 поранених: розвідник-санітар отримав найвищу відзнаку Рівненщини

3760 0

Ми у соцмережах:

Врятував 5 поранених: розвідник-санітар отримав найвищу відзнаку Рівненщини

Нагорода військовому вручена за поданням ОК «Захід».

Сьогодні молодший сержант Олексій Ляховчук під час урочистостей до Дня Державного Прапора отримав з рук голови ОВА Віталія Коваля особливу відзнаку - «Слава Рівненщини». Нагороду започаткували минулого року, - повідомили у прес-службі Рівненської ОВА.

 - Це почесна відзнака, яка є нагородою найвищого рівня Рівненської обласної державної адміністрації. Її запровадили вперше в історії області лише минулого року. Сьогодні «Слава Рівненщини» вручена бойовому нашому товаришу – воїну, який служить в ЗСУ. І це четверта нагорода з моменту започаткування, - пояснив Віталій Коваль.

Олексій Ляховчук є розвідником-санітаром роти спеціальної розвідки військової частини А1994. 16 червня цього року Олексій разом з розвідгрупою перебував на околицях населеного пункту П’ятихатки Запорізької області. Під час переміщення група потрапила під танковий та артилерійський обстріл ворога.

Незважаючи на небезпеку для власного життя та здоров’я, Олексій Ляховчук, перебуваючи в зоні ураження артилерії противника, забезпечив своєчасне надання домедичної допомоги 5 пораненим військовослужбовцям та взяв активну участь в евакуації їх із поля бою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також