Врятуйте наш ліс!

2282 0

Ми у соцмережах:

Врятуйте наш ліс!

Ми стурбовані тим, що навколо нашого села ведеться безконтрольна вирубка лісу. Багаторічні дуби щодень вивозять за межі району. Тепер лісництво замахнулося на лісовий масив «Зельонка». Це місце, багате ягідниками і грибами, є відчутною допомогою місцевим жителям, які живуть за рахунок збору дарів лісу. Крім того, лісовий масив захищає з північної сторони наш населе

Ми стурбовані тим, що навколо нашого села ведеться безконтрольна вирубка лісу. Багаторічні дуби щодень вивозять за межі району. Тепер лісництво замахнулося на лісовий масив «Зельонка». Це місце, багате ягідниками і грибами, є відчутною допомогою місцевим жителям, які живуть за рахунок збору дарів лісу. Крім того, лісовий масив захищає з північної сторони наш населений пункт від буревіїв, які тепер почастішали на Поліссі. Просимо привернути увагу влади, природоохоронних органів та громадських організацій до нашої проблеми.

Мешканці села Велике Вербче Сарненського району
(усього близько 20 підписів).

Коментар Сергій Івашенюта, перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства: — Рубок у названому масиві ніхто не проводить, хоча там насадження всихають, а отже, потребують оновлення. Адже вік дуба близько 100 років, а ті, які ростуть у тому місці, мають по 120. Крім цього, нині у нашій місцевості всихають не тільки дуби, а й ялини. Можливо, це пов’язано з глобальним потеплінням. Але щоб визначити конкретно причину всихання, ми залучатимемо науковців. Через півтора-два місяці, коли на деревах з’явиться листя, вони виїдуть у великовербченський ліс. Тільки після цього ми приймемо рішення щодо подальшої долі насаджень. Зараз їх у цьому місці не зачіпаємо, оскільки відповідне прохання до нас надійшло від сільського голови Великого Вербча. Звісно, якщо ми матимемо якесь документальне рішення, скажімо, сходу села про те, щоб не рубати даний масив, тобто щоб дуби й надалі всихали, насаджень ми не зачіпатимемо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також