Всеукраїнське Джемборі з нагоди 30-ої річниці відновлення Пласту в Україні відзначили на Рівненщині

1628 0

Ми у соцмережах:

Всеукраїнське Джемборі з нагоди 30-ої річниці відновлення Пласту в Україні відзначили на Рівненщині

Третій традиційний скаутський злет відбувся на Рівненщині в селі Хотин у Рівненському районі. Тут зібралося понад тисячу пластунів з усієї України та делегації з Австралії, Польщі, Білорусі, Канади, США, Грузії, аби відзначити 30-ту ювілейну пластову зустріч присвяченій відновлення діяльності Пласту в Україні.

Упродовж трьох днів учасники заходу житимуть в наметовому містечку та ознайомляться з туристичними об’єктами Рівненщини. Зокрема, відвідають: Пересопницю, Тараканівський форт, Дубенський замок, Острог, Карстові печери та Базальтові стовпи.
Крім того, скаути братимуть участь у спортивних змаганнях, а також працюватиме відкритий університет, дискусійний майданчик з топ-спікерами - Джемборі Talks.
Сьогодні за участі першого заступника голови Рівненської обласної ради Сергія Свисталюка та виконуючого обов’язки голови ОДА Ігоря Тимошенка відбулося офіційне відкриття «Джемборі 2019».
Сергій Свисталюк привітав учасників злету на теренах Рівненщини та наголосив, що за його ініціативи на чергову сесію буде винесене питання щодо створення комунального закладу «Пластовий вишкільний Центр».
Мета закладу – впровадження пластової виховної системи в громадському житті, освітніх закладах, позашкільних установах та в молодіжних об’єднаннях на території Рівненської області.
Також перший заступник голови Рівненської обласної ради побажав всім учасникам заходу комфортних умов перебування, здоров’я, наснаги та Божого благословіння.
«Пам’ятайте, що ви – майбутня еліта української держави та нації. Слава Україні!», - сказав він.
Голова Всесвітнього Пласту Марта Кандюк-Кузьмович наголосила, що за всю свою історію пласт пережив різні періоди, як переслідувань, занепаду так і розквіту.

«Саме головне – було зберегти діяльність пласту і відновити його. Нині в Україні найчисленніша організація серед інших країн. Я вдячна тим, хто є серед нас», - відзначила вона. 

Прес-служба Рівненської обласної ради.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також