Вшанують пам`ять В’ячеслава Чорновола

1167 0

Ми у соцмережах:

Вшанують пам`ять В’ячеслава Чорновола

Захід пам’яті до 20-ї річниці з дня вбивства В’ячеслава Чорновола відбудеться у Рівному 27 березня.

Пам'ять політика вшанують  о 16:30 біля барельєфу В'ячеслава Чорновола, що на вул. Чорновола, 1, у Рівному. Усіх охочих запрошують долучитись. 

Захід організовує громадська організація «Молодий Народний Рух України. Рівне». Вечір пам’яті відвідає голова Народного Руху України, народний депутат Віктор Кривенко та друзі-однопартійці ідейного лідера НРУ.

Нагадаємо,  В’ячеслав Чорновіл загинув 25 березня 1999 року в автомобільній катастрофі під Борисполем (Київська область), повертаючись з робочої поїздки. Загибель лідера Народного Руху України через 20 років викликає більше запитань, аніж у 1999-му. Його смерть змінила нашу історію і на десятки років відкинула назад розвиток Української державності та проєвропейського вектору розвитку.  Чорновіл загинув за півроку до президентських виборів. Водночас, політологи стверджують, що саме керівник Народного Руху мав тоді усі шанси на перемогу.

До сьогодні, ця справа в ГПУ саботується, незважаючи на обіцянки Юрія Луценка. Рік тому більше 1000 рухівців у Києві вимагали відставки генерального прокурора та вимагали об’єктивного розслідування вбивства В. Чорновола. Однак, розслідування і надалі затягується, повідомляє прес-служба Рівненської обласної організації НР

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також