Всі — в укриття! А воно — на замку... Майже кожне п’яте на Рівненщині ще й непридатне

926 0

Ми у соцмережах:

Всі — в укриття! А воно — на замку... Майже кожне п’яте на Рівненщині ще й непридатне

На дев’ятий рік війни по всій країні кинулися масово перевіряти укриття — і то лише після трагічного випадку у Києві, коли люди довго стукали в зачинене сховище поліклініки, охоронець якого не встиг вчасно відкрити двері. Тоді від уламків ракети на вулиці загинули дві жінки та 9-річна донька однієї з них.

На Рівненщині нашвидкуруч сформували 136 груп і всі минулі вихідні вони обстежували бомбосховища та писали акти. І що маємо в результаті? Усього по області нарахували 2150 таких об’єктів.

Віталій Коваль, голова обласної військової адміністрації:

— В п’ятницю зібрав термінове засідання комісії ТЕБ та НС. Доручив перевірити кожне укриття в області і, особливо, доступ до них... Захисна споруда має бути доступною для громадян цілодобово! Завдання органам місцевого самоврядування — привести захисні споруди на їхніх територіях до належного стану. Вони мають бути доступними, облаштованими та позначені відповідним маркуванням.

Дмитро Мельник, речник ГУ ДСНС у Рівненській області:

— Наші фахівці входили до складу груп, що обстежували укриття. Що перевіряли? Доступ та умови — щоб була нормальна вентиляція, щоб ніде не стояла вода, не було сирості, інші фактори. Завжди має бути відповідальна особа, яка відкриває укриття.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Усі укриття, які розташовані у житлових та нежитлових приміщеннях, мають бути відчинені! Якщо укриття закрите або є інші проблеми — звертайтесь на гарячу лінію міськвиконкому за телефоном 1553. Дав доручення відділу надзвичайних ситуацій, муніципальній варті проінспектувати усі укриття міста. А також провести перевірку укриттів, які є у комунальній власності.

Галина Похильчук, голова Ради голів ОСББ м. Рівного:

— Хотілося би, щоб влада сама відповідальніше ставилася до безпеки мешканців Рівного. По підвалах же люди не сховаються, бо вони для цього непристосовані — там проходять мережі, стеля низька, немає аварійних виходів. От як назвати той безлад на радіозаводі, хіба це можна назвати нормальним сховищем? Інший приклад — Київська, 44. Там підприємець віддав свій підвал під укриття, в нього «набігло» за електроенергію, бо коли було холодно, люди вмикали обігрівачі. Самі все облаштовували, інтернет провели. Міська влада не знайшла можливості навіть ті три тисячі гривень відшкодувати йому за електроенергію, тож електропостачання йому відрізано. А про те, що там сховище — ми повідомляли.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також