Всю ніч у столиці Грузії відбувалися зіткнення протестувальників та поліції (ФОТО)

561 0

Ми у соцмережах:

Всю ніч у столиці Грузії відбувалися зіткнення протестувальників та поліції (ФОТО)

У Тбілісі поліція застосувала силу проти мітингувальників, які прийшли протестувати проти скандального закону про «іноземних агентів».

 Силовики спочатку застосували силу проти людей, а потім почали зачистку території, уточнює BBC.

Зіткнення продовжувалися до глибокої ночі, пізніше поліція відтіснила протестувальників від будівлі парламенту. Були затримані десятки людей.

Акція протесту біля парламенту почалася після того, як в першому читанні прийняли скандальний законопроєкт, подібний до російського закону про «іноземних агентів».

Увечері 7 березня, за повідомленнями грузинських ЗМІ, в коридорах парламенту були "шум та словесна перепалка". Опозиційні депутати вимагали зустрічі з головою Шалвою Папуашвілі.

Законопроєкт, який ініціювали депутати руху "Сила народу", передбачає створення реєстру «агентів іноземного впливу». Такими "агентами" стануть некомерційні організації та ЗМІ, понад 20% річного доходу яких становить закордонне фінансування. Це не торкнеться організацій, заснованих адміністративними органами, а також спортивних федерацій.

Однак журналісти вважають ціллю законопроєкту маргіналізацію і дискредитацію громадянського суспільства та незалежних ЗМІ та бояться повторення в Грузії російського сценарію, де подібний закон прийняли ще в 2012 році, а потім поступово робили жорсткішим.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі, яка перебуває з офіційний візитом в США, звернулася до протестувальників на проспекті Руставелі на фоні Статуї свободи в Нью-Йорку зі словами підтримки.

-Я говорила з першого дня, що накладу вето на цей закон, і я накладу! Обговорювати його подробиці не вважаю за потрібне, мене не хвилює його подібність з якимось старим американським законом, який, як ми добре знаємо, служить зовсім іншим цілям, - заявила Зурабішвілі.

Посольство США в Тбілісі назвало сьогоднішній день «чорним днем для грузинської демократії».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також