Всю владу — БЮТ?

1850 0

Ми у соцмережах:

Всю владу — БЮТ?

Не дочекавшись закінчення столичної післявиборчої «коаліціяди», деякі рівненські політики, схоже, вже зробили свої висновки. Передусім кадрові. Як відомо, на виборах 30 вересня Блок Юлії Тимошенко здобув на Рівненщині переконливу перемогу, «взявши» понад 50% голосів виборців. А отже, вважають головні місцеві «бютівці», тільки їхнім представникам тепер місце у владних кабінетах облдержадміністрації.

Очевидці переконують, що бачили навіть список, в якому конкретно зазначено, якому «бютівцю» яка посада дістанеться. Зокрема, як стверджують поінформовані джерела, на місце голови РОДА «призначено» депутата облради Станіслава Савінського — колишнього гендиректора ЗАТ «Консюмерс-Скло-Зоря». На першого заступника «губернатора» пророчать ще одного облрадівця-«бютівця» — директора ВАТ «Костопільський завод продтоварів» Миколу Кучерука. «Поінформовані» також називають і прізвища інших осіб, які начебто ось-ось мають замінити на посаді інших заступників голови РОДА, начальників управлінь, керівників райдержадміністрацій. Хоча, звісно, основна кулуарна боротьба ведеться саме за крісло голови обласної адміністрації. Не гаючи часу, до столиці періодично курсують рівняни на консультації, а у Секретаріаті Президента на посаду голови РОДА розглядають прізвища Савінського, голови облради Данильчука та «ще когось із Києва»... Однак все це тільки чутки. Підтвердити чи спростувати їх ми попросили «винуватців свята» — місцевих прихильників пані Тимошенко. Але самі «бютівці» зізнаватися у своєму благому намірі ощасливити рівнян кращими керівниками чомусь не квапляться. Хоча те, що майбутні кадрові перестановки на Рівненщині залежатимуть від раніше укладених угод між окремими політичними силами, визнає й голова облдержадміністрації, керівник обласного передвиборчого штабу «НУ-НС» Віктор Матчук. І зазначає, що це питання буде вирішене на найвищому владному рівні у столиці.

Коментарі Юрій Прокопчук, голова фракції БЮТ в облраді, кандидат у народні депутати від БЮТ: — На тему можливих кадрових перестановок в області говорити ще рано. Та й некоректно це до осіб, яких вони стосуються. Але провести зміни було б цілком логічно, зважаючи на ту велику довіру, яку, за результатами виборів, мають мешканці області до представників БЮТ. Натомість тих, довіра до яких мізерна, як-от, зокрема, соціалістів, треба з керівних посад звільняти. Кого конкретно й на яку посаду буде призначено — залежатиме від реалізації попередньої угоди між БЮТ та «НУ-НС» щодо принципу формування та розподілу влади. Віктор Матчук, голова Рівненської облдержадміністрації, кандидат у народні депутати від «НУ-НС»: — Я знаю, що в рівненських «бютівців» є пропозиції щодо кадрових перестановок, але вони не сьогодні й не вчора з’явилися — вони існують давно. Нічого дивного в цьому не вбачаю, інша річ, як, якою мірою та яким чином вони будуть враховані. До речі, враховані не тут, в області. На місці дуже мало залежатиме як від мене, так і від тих, хто подає ті пропозиції. Це будуть комплексні рішення, не в межах однієї окремої області, а в межах всієї держави. Тобто перестановки будуть, буде змінено не лише склад Кабміну, але, в якійсь частині, і склад керівництва областей, районів — це сумніву особисто в мене не викликає. Як буде конкретно з Рівненською областю — не знаю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також