У Рівному вже можна побачити бочки з квасом, які свідчать про наближення літніх спекотних днів. А от справжній «квасовий сезон» розпочнеться з наступного тижня. Виробник квасу, Рівенський завод безалкогольних напоїв, планує розташувати близько 500 точок торгівлі цим смачним і недорогим напоєм.
У Рівному вже можна побачити бочки з квасом, які свідчать про наближення літніх спекотних днів. А от справжній «квасовий сезон» розпочнеться з наступного тижня. Виробник квасу, Рівенський завод безалкогольних напоїв, планує розташувати близько 500 точок торгівлі цим смачним і недорогим напоєм. Поки що наявні в місті бочки з квасом використовуються й для експерименту — вивчається, в яких місцях цей напій користуватиметься найбільшим попитом. Щодо якості квасу, то, як переконує технік-технолог Рівенського заводу безалкогольних напоїв Євгенія Дзьолось, нарікати рівняни не мають підстав. Перед тим, як заливати бочки квасом, їх піддають відповідній санітарній обробці, що унеможливлює появу там різноманітних хвороботворних мікробів. — Незважаючи на те, що бочки мають місткість майже тисячу літрів, — розповідає Євгенія Дзьолось, — вони ніколи до кінця не заповнюються, для того, щоб квас не псувався — наливати намагаємось стільки літрів, скільки можна було б реалізувати за день. Впевнена технолог і в тому, що продавці не розбавляють квас водою — такі підозри іноді в рівнян виникають. За тридцять років роботи на заводі вона не пригадує жодного такого випадку, адже всі бочки перед тим, як вивозять у місто, опломбовують, а після повернення на завод ті пломби перевіряють. Такі заходи унеможливлюють навмисне псування напою.