Вуха закладені, ніби я в літаку!

160 0

Ми у соцмережах:

Вуха закладені, ніби я в літаку!

Закладеність вух може бути викликана різними причинами, часом це може бути тимчасовим явищем, а іноді вимагає втручання фахівця.

Закладеність вух може бути викликана, наприклад, атмосферним тиском — при підйомі на великі висоти, наприклад, при польоті в літаку.

Також вуха може закласти при алергії — як реакція на подразник може викликати набряклість слизової оболонки та закладеність. Ще одна можлива причина — забиття вушного каналу сіркою.

Інші поширені причини закладеності: перепад температури; закладений ніс; стрес і тривога; вплив вітру; перебування перед кондиціонером і т. д.

Закладеність вух при застуді зазвичай пов’язана з інфекцією верхніх дихальних шляхів, такою як нежить. Коли ви застудилися, організм бореться з інфекцією, і слизові оболонки починають виробляти слиз для боротьби з вірусами або бактеріями. Це призводить до набряклості слизової оболонки в носі, горлі й слухових трубах, оскільки все там пов’язано.

Зазвичай закладеність вух при застуді — тимчасове явище і покращується під час відновлення від інфекції. Якщо ж проблема затягнулася, обов’язково зверніться до лікаря.

Буває й так, що просинаєшся вранці — а вуха закладені. В чому тут причина? Під час нічного сну організм накопичує слиз в носі і горлі. Це може призвести до відчуття закладеності вух вранці, оскільки слухові труби та середнє вухо пов’язані з носоглоткою. Поза сну може також має значення. Наприклад, сон на спині може сприяти відтоку слизу з носа і горла в слухові труби, що може викликати закладеність вранці.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також