Вулиця Шевченка: на дорозі для водіїв вже встановлюють знаки, а для пішоходів — роблять новий тротуар

988 0

Ми у соцмережах:

Вулиця Шевченка: на дорозі для водіїв вже встановлюють знаки, а для пішоходів — роблять новий тротуар

На вулиці Шевченка, яку нещодавно звільнили від незаконно встановлених кіосків, комунальники завершують благоустрій: вже залатали вибоїни на дорозі та облаштовують тротуар. Вулицю збираються відкрити для проїзду транспорту вже до кінця червня.

Віталій ГерманДетальніше про те, як буде організовано рух на цій ділянці вулиці, розповів Віталій Герман, заступник міського голови Рівного:

— Цю вулицю закрили для проїзду у 2000 році, щоб облаштувати автостоянку. Таке рішення вважаю не зовсім правильним, бо через це у тупиковій вулиці утворювались затори. Тепер це буде вулиця з одностороннім рухом — дозволено проїзд з вулиці Мазепи у напрямку Сагайдачного, тобто від пожежної частини до ринку. Повернути з Шевченка на Сагайдачного водії тепер зможуть і ліворуч, і праворуч. Нову схему дорожнього руху уже погодили в управлінні патрульної поліції. Наразі на дорозі наносять розмітку та встановлюють дорожні знаки — «односторонній рух» зі сторони Мазепи у напрямку Сагайдачного, а зі сторони Сагайдачного у напрямку проспекту Миру й, відповідно, вулиці Мазепи — знак «в’їзд заборонено».

Вулиця Шевченка буде забезпечена ефективним і належним проїздом. Також зробимо два пішохідних переходи: один — до БТІ, інший — поряд за вулицею Сагайдачного. Будуть парковочні місця, в тому числі — для людей з інвалідністю.

 

Це лише перший етап. До кінця року плануємо організувати односторонній проїзд вулицею Шевченка від проспекту Миру аж до Пересопницької. Але для цього потрібно буде звільнити ту частину вулиці Шевченка біля ринку, де торгівля досі була дозволена у режимі ярмарку.

Рівняни, які раніше там торгували — протестують, хочуть залишатися там і надалі. Хоч поряд, на території центрального ринку, є вільні торгові місця. Натомість, як відомо, не схвалюють торгівлю на цій вулиці ні пожежники, ні Держпродспоживслужба, ні мешканці сусідніх будинків.

А от загалом думку рівнян щодо вуличної торгівлі, за дорученням міського голови, вивчатимемо, провівши соціологічне опитування. Щоб з'ясувати — чи хочуть рівняни, щоб на цій вулиці, а також Пересопницькій була торгівля з лотків, у тому неприглядному вигляді, якою була раніше, чи краще — дорога для транспорту і тротуари — для пішоходів. Щоб не виникало сумнівів у достовірності його результатів, запросили фахову соціологічну службу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також