Вулицю 16 Липня пропонують перекрити шлагбаумом

1969 0

Ми у соцмережах:

Вулицю 16 Липня пропонують перекрити шлагбаумом

Цікавий проект розробляють фахівці «водника». Пропонують перегородити частину вулиці 16 Липня у Рівному шлагбаумом — від діагностичного до Соборної. Адже ця частина вулиці й так тупикова — впирається у загорожу Соборної. Чому б, кажуть, не зробити її пішохідною.

Петро Подолець, доцент кафедри основ архітектурного проектування, конструювання та графіки НУВГП:

— Уже довгий час ми виношуємо ідею зробити частину вулиці 16 Липня вільною від автомобілів. Адже в Європі давно роблять центр міста пішохідним. Схожа пішохідна зона є й у сусідньому Луцьку. Коли туди приїздили архітектори, то вони зауважили, що Луцьк нагадує європейські міста, а наше Рівне — ні.

Пропонуємо пішохідну зону на вулиці 16 Липня від діагностичного центру і до кінця, де розташовані кафе «Блюз» та виставкова зала Спілки художників. Дорогу можна перекрити електронним шлагбаумом. Спеціальні картки на його відкриття матимуть лише ті організації, які здійснюють там діяльність. Приватні авто права заїзду туди мати не повинні. Для цього потрібно буде розробити достатню кількість парковок та стоянок.

Окрім цього, пропонуємо реставрувати фасади старих будинків, які ще залишилися. Адже на вулиці 16 Липня ще залишилося кілька будинків, які мають стару кладку. Це одна з небагатьох вулиць, яка ще зберігає історію міста. Її колись називали липовою алеєю. Відновлювати потрібно не лише фасад будівель, але й мощення та зелені насадження біля них. Усе це разом створило б образ історичної частини міста. Ця вулиця стала б брендом, який би нагадував людям старе місто. Обійдеться для бюджету це не дуже дорого. До того ж, до співфінансування ідеї міг би долучитися бізнес, який діє на вулиці 16 Липня.

Віталій Миронюк, начальник управління транспорту та зв’язку міста:

— Мені дуже подобається ця ідея. Чомусь у нас водії хочуть заїхати своїм авто аж на майдан Незалежності. У всіх великих містах центр міста відданий під пішохідні зони. Для нас пропозиція щодо вулиці 16 Липня могла б бути цікавою. Бо у центрі й так велике скупчення транспорту і дуже забруднене повітря.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також