Вулицю Корольова звузять для тротуару й зупинок

1730 0

Ми у соцмережах:

Вулицю Корольова звузять для тротуару й зупинок

У Рівному на вулиці Корольова уже встигли вирости кілька новобудов. Однак з одного боку вулиці немає тротуару та зупинок громадського транспорту. Щоб це виправити, з міського бюджету планують виділити понад 7 мільйонів гривень.

Олександр Довжаниця, міський депутат:

Мешканці Ювілейного, які там живуть, уже давно скаржились міській владі. Адже від перетину з Соборною по одній частині вулиці Корольова немає тротуару. Хоч він там дуже потрібен. Склалася така ситуація, що, наприклад, сходи від Будинку молитви виходять просто на дорогу. Через це прихожани після богослужіння опиняються на проїжджій частині. Вже не раз бувало, що люди через це потрапляли під колеса авто.

Дмитро Трофимчук, заступник начальника міського управління ЖКГ:

По ширині проїжджа частина вулиці Корольова не відповідає нормам. Адже вона зараз становить 14 метрів, а за Державними будівельними нормами повинно бути 12. Тож ухвалено рішення з одного боку звузити вулицю на два метри. Це дозволить зробити по всій довжині вулиці тротуар та облаштувати зупинки громадського транспорту.

Додамо, що тендер на капітальну реконструкцію вулиці Корольова був оголошений 21 вересня. На нього подалося аж шість фірм, а торги стартували із суми 7 128 590 гривень. Найнижчу вартість робіт запропонувало Рівненське ШЕУ, але їхню пропозицію відхилив тендерний комітет. Усе через проблеми з датою видачі довідки з банку. Тому переможцем було оголошено приватну компанію «Євромагістральбуд», яка виконає роботи за 6 мільйонів 348 тисяч гривень. Власником цієї фірми значиться рівнянка Марія Пешкун.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також