В’ячеслав Єфтеній: «Можете мене, як колегу, відпустити?»

1317 0

Ми у соцмережах:

В’ячеслав Єфтеній: «Можете мене, як колегу, відпустити?»

Полковника поліції, який працював раніше на Рівненщині, а зараз перебуває у декретній відпустці, патрульні затримали п’яним за кермом автомобіля. Полковник В’ячеслав Єфтеній довгий час працював на Рівненщині — останнім часом очолював департамент економічної безпеки, але постійно перебував на слуху через підозри в корупції, з якою сам повинен був боротися. Його також вважали причетним до нелегального бурштинового бізнесу, який процвітав на Рівненщині. Та все це так і залишилось припущенням.

Згодом його перевели в Одесу на посаду начальника Департаменту стратегічних розслідувань, проте й звідти доходили відголоски про Єфтенія. Кажуть, уже позбувся б цієї посади, але вчасно оформив декретну відпустку з догляду за дитиною.

Вночі 8 січня його затримали патрульні в Чернівецькій області: дбайливий татусь в декреті віз свою дружину і шестимісячну дитину, керуючи у нетверезому стані новеньким «Мерседесом» з державним номером 0007, вартістю щонайменше 240 тисяч євро. Пізніше виявилось, що в декларації офіцера поліції «Мерседеса» немає, є тільки ВАЗ. Та й одягнутий полковник був під стать — в костюм Gucci, який може коштувати понад дві тисячі євро.

Єфтеній відмовився проходити тест на сп’яніння. Натомість намагався домовитися з поліцейськими «зам’яти справу». Поліцейські надали відеозапис розмови з нагрудної камери.

— Я начальник Одеського управління… Можете мене, як колегу, відпустити? Я в цій системі все життя, — пояснює Єфтеній.

Патрульні у відповідь доводять, що діють у межах законодавства та службових повноважень.

Я пройду тест і через годину він буде чистий. Я — полковник і знаю, що роблю. Ви взагалі маєте солідарність міліцейську? Я що, когось обіс..в або з вами неправильно спілкуюся? — продовжував Єфтеній.

Пізніше в поліції дали роз’яснення: «Особа, про яку йдеться у повідомленнях ЗМІ — В’ячеслав Єфтеній — з 1 вересня 2021 року перебуває у відпустці з догляду за дитиною. Наказ про його відпустку виданий 30 серпня 2021 року за підписом керівництва Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції. 20 вересня 2021 року на посаду начальника управління стратегічних розслідувань в Одеській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції було призначено підполковника поліції Флорова Дениса Дмитровича».

У біографії В’ячеслава Єфтенія вже був епізод, коли йому довелося «переховуватися», щоб зберегти посаду — тоді це була не декретна відпустка, а лікарняний. У 2016 році В’ячеслав Єфтеній зумів уникнути переатестації. Спочатку він пішов на лікарняний, а коли атестаційна комісія все ж таки рекомендувала його звільнити, подав до суду і виграв позов, після чого продовжив боротися з економічною злочинністю на Рівненщині.

«Знатний персонаж. Втікав від мене, коли ми проводили атестацію в Рівному. Він там був янтарний король. Пам‘ятаю його перстень на руці з кілограмовим каменем — як у циганського барона», — написав у коментарях до цієї події депутат Дмитро Лінько.

Дарина ГУЗЕНКОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також