Вже чекають вболівальників на перших домашніх іграх

881 0

Ми у соцмережах:

Вже чекають вболівальників на перших домашніх іграх

Головні команди баскетбольного клубу “Рівне” вже готуються до перших домашніх ігор у новому році. Вже цього вікенду уболівальники матимуть можливість підтримати баскетболістів та баскетболісток на трибунах “ДЮСШ-4” у трьох поєдинках.

Першою чекає на своїх прихильників жіноча команда БК “Рівне”, яка у суботу 19 січня,  о 17:00 в рамках Суперліги прийматиме “Вінницькі Блискавки”.

В цьому календарному році підопічні Валерія Жартуна вже зіграли три матчі, і усі на виїзді. Порадувати переможним результатом команда жодного разу не змогла. Спершу рівнянки в Кубку України поступилися в матчі-відповіді чвертьфіналу Кубку України у Бердянську тамтешній “Чайка-ДЮСШ” 61:78. А цими вихідними БК “Рівне” провели дві гри в столиці проти лідерів та фаворитів сезону. У першій грі проти діючого Чемпіона України “Київ-Баскет” рівнянки поступилися 81:55. Але, найбільш прикро за результат наступної гри, проти теперішнього лідера турнірної таблиці, команди, яка в своєму складі має декількох темношкірих американок – “Динамо-НПУ”.  Підопічні Валерія Жартуна доволі потужно розпочали і виграли першу чверть 14:9, але у другій десятихвилинці «синьо-білі» виправилися і на перерву команди пішли вже за чотири очкової переваги Динамо 27:23. Обидві команди приділяли увагу насамперед захисту власного кошика і закидали небагато. Рівне поперерві продовжувало діяти зосереджено і чинити опір динамівкам. Це принесло свої плоди. Ще за сім хвилин до кінця попереду були гості 45:39. Але потім далася взнаки краща функціональна готовність – у підсумку 60:52 на користь лідера чемпіонату.

Найрезультативнішою у цьому протистоянні стала капітан гостей Людмила Спірідонова 18 очок + 13 підбирань. Вона і Тетяна Гаврильчик (10оч+15пб) оформили дабл-дабл у Рівного, у господарок у цьому компоненті відзначилася Адреола Кійс (14оч+11пб). Тепер баскетболістки готуються до першого домашнього поєдинку у 2019 році та будь-що прагнуть перервати серію поразок та порадувати своїх відданих уболівальників перемогою.

Чоловіча команда БК “Рівне” перші домашні ігри в новому році зіграє проти минулорічного срібного призера Вищої ліги, принципового суперника та одного з лідерів цьогорічного чемпіонату “Говерли” з Івано-Франківська. Нажаль, згідно затвердженого календаря, ці матчі відбудуться не в дуже зручний час для уболівальників. У неділю,  20 січня, команди зіграють о 18:00, а в понеділок, 21 січня, баскетболісти вийдуть на майданчик о 13:00.

Чоловіча команда БК “Рівне” перші ігри “після свят” проводила у Луцьку, де у “Волинському дербі” їм протистояв місцевий “Старий Луцьк Університет”. Це були перші матчі другої половини регулярного чемпіонату. Незважаючи на те, що ці команди вже грали в цьому сезоні, і тоді рівняни здобули дві упевнені домашні перемоги, цього разу, обидва матчі видались напруженими, але успішними саме для рівнян. В першому поєдинку рівняни лише наприкінці третьої чверті зуміли закріпити своє лідерство на табло, отримавши перевагу практично в десять очок. Саме цей розрив команда упевнено утримала майже до кінця поєдинку, здобувши перемогу 75:64. Найрезультативнішими в цьому матчі в складі БК “Рівне” стали Дмитро Тимощук – 15 очок, Євген Коровяков – 14, Тарас Шанюк – 13 та Назарій Кісільчук – 12. Олександр Шепелев зробив десять підбирань.

В повторній грі, вийшовши вперед у рахунку на початку другої чверті, рівняни вже більше не дозволили супернику себе наздогнати. Щоправда, це не значить, що перемога була легкою. Пристрасті кипіли, і вилучення з залу головного тренера БК “Рівне” Михайла Переверзія лише зайве цьому підтвердження. Але, його помічник Анатолій Колот упевнено довів справу старшого колеги до логічного завершення. Вже в третій десятихвилинці перевага рівнян сягнула понад двадцяти очок, і розпорошити такий гандикап команда просто не мала морального права. Тож гра завершилась перемогою 73:60. Найрезультативнішими в цій грі в складі БК “Рівне” стали: Тарас Шанюк – 23 очки, Дмитро Тимощук – 16, Назарій Кісільчук – 14.

У турнірній таблиці рівняни продовжують ділити перше місце разом з БК “Тернопіль” та не мають права відступати і втрачати очки, особливо в домашніх іграх, тому команда налаштовується лише на перемоги в іграх з сильним суперником.

Баскетбольний клуб “Рівне” запрошує усіх своїх прихильників прийти на матчі та підтримати команди!
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також