Взимку нігті ростуть повільніше

2314 0

Ми у соцмережах:

Взимку нігті ростуть повільніше

Нігті на ногах ростуть повільніше, ніж на руках. Більшість фахівців вважають, що це пов'язано з особливостями кровообігу, а також з тим, що руки частіше піддаються мікротравмам і тому нігті на руках ростуть швидше через інтенсивні процеси регенерації. Відомо також, що у жінок нігті ростуть приблизно на 20% швидше, ніж у чоловіків. З віком швидкість росту нігтів сповільнюється.

Ріст нігтів залежить від сезонності й клімату. Як свідчать дослідження, в теплу пору року нігті ростуть швидше. Прискорює їхній ріст і велика кількість сонячного світла. У похмуре міжсезоння і холодну зиму нігті уповільнюють ріст.

Більший вплив на ріст нігтів має харчування і водний баланс. При нестачі вологи нігті стають більш крихкими і ламкими, а їхній ріст сповільнюється. Те ж саме спостерігається і при недостатній кількості в раціоні необхідних вітамінів, мінералів, білків і жирів. При нестачі корисних речовин не тільки сповільнюється ріст нігтів, але й істотно страждає їхній зовнішній вигляд.

Нігті можуть змінювати колір, кришитися, деформуватися. Нігтям насамперед необхідні білки, кальцій, амінокислоти і жирні кислоти. Отож якщо хочете відростити міцні нігті, потрібно звернути увагу на свій раціон.

Зміцнити нігті можна за допомогою спеціальних засобів, а в домашніх умовах рекомендуються соляні та олійні ванночки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також