«Я — дурень, мамо». Підлітки з Гощанщини прийшли до тями після наркотичного отруєння

12564 0

Ми у соцмережах:

«Я — дурень, мамо». Підлітки з Гощанщини прийшли до тями після наркотичного отруєння

Четверо підлітків із села Федорівка колишнього Гощанського району — друзі ще зі школи. Один з них в 9-му класі поїхав вчитись під Київ і днями повернувся в рідне село на дистанційне навчання. Хлопці вирішили організувати «метадонову» вечірку, після якої вижили дивом.

У ніч та на світанку 20 березня «швидка» в Гощі отримала одразу кілька викликів про отруєння підлітків в селі Федорівка. Бригади Гощанської підстанції екстреної медичної допомоги прибули за вказаними адресами. У чотирьох пацієнтів віком 15-17 років були однакові симптоми. Неповнолітні під час спільної вечірки вживали небезпечні амфетамін та метадон.

Трьом пацієнтам надали медичну допомогу і транспортували без свідомості до Гощанської центральної районної лікарні в реанімаційне відділення. Одного підключили до апарату штучної вентиляції легень. Четвертий хлопець у значно кращому стані, оскільки батьки промили йому шлунок одразу, як помітили, що сину погано. Про подію повідомили поліцейських. Вранці двох пацієнтів у важкому стані транспортували до Рівненської обласної дитячої лікарні. Одному лікарі ввели антидот. З‘явилася м‘язева активність, проте він залишався в комі.

У Гощанській гімназії розповіли «РВ», що всі четверо навчалися тут. Торік двоє закінчили гімназію, ще один хлопець в 9-му класі, спортсмен, поїхав на навчання до Ірпіня.

Всі четверо з благополучних сімей, — кажуть у гімназії. — Ніколи не помічали за ними якихось серйозних проступків, вчилися посередньо.

Той, що постраждав найбільше, — 17-річний Денис, вчиться у випускному класі Гощанської гімназії, відвідує гурток з малювання. Мріє стати або поліцейським, або дизайнером. Тато Дениса помер, ще коли той був у молодших класах, залишивши маму з трьома дітьми. У Дениса ще є дві старші сестри-двійнята. Того вечора Денис не повернувся додому вчасно і мама пішла його шукати з ліхтариком. Почула на вулиці якийсь хрип. Знайшла його просто на дорозі в непритомному стані. Сусіди на автомобілі допомогли привезти хлопчину до хати, жінка почала його розтирати.

— Я не розуміла, що відбувається, тому й не викликала швидку одразу, — пояснює мама. — Підозрювала, що якесь алкогольне отруєння, але ж алкоголем не пахло. Та побачила, що справи погані і зателефонувала на 103, приїхали вже за 5 хвилин.

Інші хлопці встигли повернутися додому. Святослав, що з Ірпіня, теж уже хрипів, коли тато, збираючись на ринок о 4-ій ранку помітив, що із сином погано й викликав «швидку». Інших двоє друзів відбулися легше, бо одному батьки промили шлунок, а інший встиг виблювати.

Зараз Денис вже вийшов з коми. Його та Святослава перевели з реанімаційного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні в палату. Проте вони ще проходитимуть лікування тиждень.

— Я — дурень, мамо, — крутить пальцем біля скрині Денис. — Я більше ніколи такого не зроблю. Вибач мене, мамо. Я тебе дуже люблю.

Двоє інших підлітків проходять лікування в Гощанській центральній районній лікарні.

Речниця ГУ НП в Рівненській області Марія Юстицька:

— За попередньою інформацією, саме один із неповнолітніх привіз наркотик із іншої області, де навчається, та пригостив товаришів. Вказана інформація іще детально перевірятиметься у рамках кримінального провадження.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також