«Я себе породив, я себе і…»

1697 0

Ми у соцмережах:

 «Я себе породив, я себе і…»

”Пацієнт скоріше живий, аніж мертвий», — такою фразою почав розповідати про підготовку до традиційного рок-фестивалю «Тарас Бульба» його директор Микола Арсенюк. Як і в останні роки, грошей на організацію «найстарішого рок-фестивалю» не вистачає. «Найголовніше — щоб фестиваль відбувся взагалі», — розповідає про завдання оргкомітету директор «Бульби».

Як і нестача грошей, традиційними для фестивалю залишаються час та місце його проведення — середина літа, 16-18 липня, центральний майдан Дубна. Після аж чотирьох відборів у Києві, Львові, Рівному та Хмельницькому у конкурс фестивалю потрапили 26 колективів з різних областей країни. Серед них три рівненські команди — «важкі» гурти «Liberty», «Post Factum» та «Lewis Carroll». Як завжди, фестиваль триватиме три дні, два з яких команди будуть змагатися за перемогу. Третій день — гала-концерт, на якому виступлять переможці та гості фестивалю. Особливих сюрпризів все з тієї ж фінансової причини організатори не готують. «Хед-лайнером» «Тараса Бульби 2010» запросили проект легендарного українського панка Олександра Піпу — «Атрактор». Інші гості — добре відомі любителям «бульбівського» року — «Ніагара», «Кінг Сайз», «Ауткрай», «Якудза», «Бастард», «Трутні» та ін. — Цьогорічний фест відбудеться без особливої помпи, — наголошує Микола Арсенюк. — Уже два роки від місцевої влади ми нічого особливого не чекаємо. Добре, що місто взагалі дозволяє проведення — це вже плюс. Інші фестивалі страждають через різні заборони. Жаль, що дубенські підприємці до «Тараса Бульби» ставляться байдуже, мабуть, не розуміють, що це приваблює до їхніх магазинів чи барів нових клієнтів, які приїжджають саме на фестиваль. Особливістю цьогорічного «Бульби» буде ще й те, що вперше за багато років у журі не працюватиме його екс-голова, львівський музикант Юрій Шаріфов. Очевидно, він відмовився від співпраці з фестивалем після минулого року, коли він навіть не захотів брати участь у голосуванні.

Список учасників фестивалю: 1. «Інший Світ» (Івано-Франківськ) 2. «Black Jack» (Львів) 3. «К402» (Львів) 4. «Цвіт кульбаби» (Івано-Франківськ) 5. «Maknamara» (Чернівці) 6. «Чумацький шлях» (Хмельницький) 7. «Порцеляна» (Козятин, Вінницька обл.) 8. «KetO» (Луцьк) 9. «Liberty» (Рівне) 10. «Post Factum» (Рівне) 11. «Lewis Carroll» (Рівне) 12. «DO.G» (Енергодар, Запорiзька обл.) 13. «KALIKAband» 14. «Karven» (Кривий Ріг) 15. «Аритмія» (Суми) 16. «Ефект Метелика» (Черкаси) 17. «Злам» (Київ) 18. «Обійми Дощу» (Київ) 19. «Оооує» (Київ) 20. «Орган!к» (Київ) 21. «Сонця Коло» (Київ) 22. «Verlibena» (Сімферополь) 23. «Say No Name» (Ніжин, Чернігівська обл.) 24. «Галяк» (Київ) 25. «TV Dangers» (Київ) 26. «Паніка на Титаніку» (Суми)


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також