Я в армію піду, хай мене научать

2824 0

Ми у соцмережах:

Я в армію піду, хай мене научать

З дитинства мріяла про військову службу. Але не так просто мабуть, жінці стати військовослужбовцем. Чи існують в цьому якісь обмеження? Вікторія К., м. Рівне. Прагнення жінки реалізувати себе у різних галузях суспільної діяльності забезпечується законодавством, яке надає жінкам і право на контрактну військову службу. Тож юні леді можуть сміливо мріяти про справжнє військове життя і вже змалку привчатися до фізичних навантажень і штанів кольору хакі.

З дитинства мріяла про військову службу. Але не так просто мабуть, жінці стати військовослужбовцем. Чи існують в цьому якісь обмеження? Вікторія К., м. Рівне.

Прагнення жінки реалізувати себе у різних галузях суспільної діяльності забезпечується законодавством, яке надає жінкам і право на контрактну військову службу. Тож юні леді можуть сміливо мріяти про справжнє військове життя і вже змалку привчатися до фізичних навантажень і штанів кольору хакі. Як стверджує помічник начальника відділу з питань контрактної служби міськвійскомату Олександр Литвиненко, особливих відмінностей у службі чоловіків та жінок не існує, проте певні нюанси, пов’язані із статевою приналежністю, все ж є. Спробувати вибудувати східці кар’єри військовослужбовця жінка може у віці від 18 до 30 років. Але якщо у цьому віці ви стали мамою, то рішення про вашу службу цілком залежить від командира. Відповідна освіта, як-то стенографістки, зв’язківця, кухаря, діловода, кодувальника тут згодиться. Але якщо ці професії вам не підходять, то вас чекає перекваліфікація або ж просто підготовка, що триватиме від 1,5 до 3 місяців. Перше підписання контракту зобов’яже вас три роки звикати до ролі захисника Вітчизни. Після цього вам дадуть можливість продовжити його ще на три роки або ж на п’ять років. Умови обіцяють ті ж самі, які надаються чоловікам-військовослужбовцям. А саме: — кімнату у військових гуртожитках (переобладнаних за кошти Міністерства оборони казармах), можливе, за вашим бажанням, харчування у військових їдальнях, заробітну платню у розмірі від 347 до 558 грн., тринадцяту зарплатню і деякі пільги. Відкритий доступ жінкам-військовим і до лав Миротворчих сил України, де їх кандидатури розглядаються нарівні з чоловічими. Та слід зауважити, що вхід до цієї структури за особливими квитками і щастить їх придбати не всім. Вимоги до кандидатів у миротворці зростають у геометричній прогресії порівняно з вимогами до простих контрактників. І хоча заробітна платня у цих умовах значно перевищує середню зарплату контрактника, але й шансів розпрощатися як з кар’єрою, так і зі здоров’ям чи навіть з життям теж більше. Жінкам, чесно кажучи, частіше доводиться залишатись на рідній землі. За твердженням самих військових, жінки, що перебувають на контрактній службі, відрізняються особливою виконавською слухняністю, обов’язковістю та дисциплінованістю. Та й рішучості й незалежності у чоловіків їм не позичати. Одне слово, й там вони як вдома.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також