Незважаючи на велику кількість сучасних способів заготовляти яблука на зиму, наприклад, заморожування, консервовані соки і компоти, варення та ін., найкориснішими вважаються все ж саме сушені яблука.
Вчені виявили, що тільки сушіння в природних умовах допомагає зберегти в яблуках велику кількість заліза. Вживати сушені яблука краще після того, як вони полежать кілька хвилин у теплій, але не гарячій воді. Якщо ж регулярно їсти сушені яблука, залізо буде краще засвоюватися і з інших продуктів. Завдяки клітковині і пектину яблука добре допомагають при запорах, а також нормалізують роботу кишечнику. Вітамін С також не руйнується під час сушіння, тому яблука добре зміцнюють захисні властивості організму, а також є ефективною профілактикою утворення атеросклеротичних бляшок. Вітаміни групи В та магній, які також у великій кількості є в сушених яблуках, чудово допомагають боротися зі стресом та депресією. Сушені яблука корисно давати маленьким дітям, людям, в яких анемія, і вагітним, а також літнім людям, оскільки вони сповільнюють у них процес розвитку деменції (недоумства). Крім цього, сушені яблука можуть вживати в їжу люди, яким не рекомендовано їсти сирі яблука. Наприклад, при гастриті й виразці, навіть якщо кислотність підвищена, а також жовчнокам'яній хворобі.