Як автовласникам убезпечитись від чужих штрафів

137 0

Ми у соцмережах:

Як автовласникам убезпечитись від чужих штрафів

Часто автовласники передають свої автівки у користування іншим особам. Щоб не відповідати за порушення ПДР та не сплачувати чужі штрафи, у нагоді стане популярний серед водіїв сервіс – призначення належного користувача, або шеринг авто. Належний користувач – це особа, яка законно керує автівкою, яка їй не належить.

Оформити належного користувача можна онлайн через Кабінет водія або застосунок Дія. У власника авто має відображатись свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. А в кандидата на належного користувача – посвідчення водія відповідної категорії. Заявка на шеринг авто подається як власником, так і тим, хто керуватиме авто. Також у Дії мають бути ID-картка чи закордонний паспорт.

Для подачі заявки власник авто створює заявку на шеринг у вигляді QR-коду або ділиться посиланням. Кандидат на належного користувача сканує цей код або переходить за посиланням і підтверджує запит. Через кілька хвилин у цифрових документах належного користувача з’являється свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Покрокова інструкція, як пошерити авто, доступна на сайті Головного сервісного центру МВС у розділі Послуги. 

Шеринг авто - це послуга короткострокової оренди автомобіля, де користувачі можуть орендувати автомобіль на годину або день, оплачуючи лише час використання. Ця модель надає можливість керувати машиною без необхідності її купівлі, страхування або обслуговування.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також