Як безпечно їздити на самокаті – пояснили у поліції

765 0

Ми у соцмережах:

Як безпечно їздити на самокаті – пояснили у поліції

На вулицях стає все більше електротранспорту – їздять і діти, і дорослі. Їздять тротуарами, велодоріжками і дорогами.

На сторінці Патрульної поліції у Facebook дали рекомендації, як безпечно користуватися таким транспортом у місті.

Поки що ці правила мають рекомендаційний характер, оскільки законодавчо зміни у ПДР ще не внесли. Однак вони допоможуть уникнути зіткнень, травм і ДТП із самокатами.

Зазначається, що водіям самокатів або моноколіс не потрібне посвідчення водія. Однак знати правила дорожнього руху при використанні такого особистого транспорту – необхідно, оскільки електросамокати можуть створити небезпечну ситуацію.

Як їздити на електросамокатах

  • Вивчіть і дотримуйтеся правил дорожнього руху. У поліції не рекомендують рухатися на електросамокатах по проїжджій частині дороги, оскільки це вимагає необхідних навичок і знання ПДР. Якщо ви все-таки виїхали на дорогу, звертайте увагу на знаки та світлофори, керуйте за правилами для велосипедистів.
  • Одягайте екіпіровку. Щоб захиститися від травм, надягайте шолом, наколінники, налокітники і захисні рукавички.
  • Звертайте увагу на дорожнє покриття. Від його якості залежить траєкторія вашого руху в наступну секунду. Обережно проїжджайте по калюжах, під ними можуть ховатися ями. Остерігайтеся люків – вони можуть виявитися відкритими, що може стати причиною аварії.
  • Тримайте дистанцію. Мокра дорога впливає на довжину гальмівного шляху.
  • Подбайте про безпеку пішоходів. При обгоні зі спини – обов'язково зменшуйте швидкість настільки, щоб можна було різко зупинитися, якщо пішохід зробить крок убік або назад. Особливу увагу звертайте на дітей.
  • Будьте помітними. Одягайте яскравий одяг і розмістіть на ньому світловідбивні елементи.
  • Стежте за автомобілями. Водій може раптово відчинити двері авто, коли ви його об'їжджаєте. Звертайте увагу на автомобілі, які рухаються заднім ходом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також